راهنمای انواع ابعاد استاندارد درب اتوماتیک برای نصب

ابعاد درب اتوماتیک یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام ساخت به آن توجه نمود. در ادامه نکاتی راجع به این موضوع خواهیم گفت. با ایمن پاد سپهر همراه باشید.

ابعاد استاندارد درب اتوماتیک کشویی

ابعاد درب اتوماتیک کشویی یکی از مهم ترین مواردی است که در پروسه اندازه گیری و ساخت آن باید حتما به آن توجه ویژه ای داشت. یکی از مهم ترین مزایای انتخاب صحیح ابعاد درب های اتوماتیک، خروجی زیبا و شکیل درب ها می‌باشد. همچنین، استفاده از ابعاد صحیح برای درب های اتوماتیک از فرسودگی زود هنگام و ایجاد انواع خرابی درب، جلوگیری می‌کند. عوامل مختلفی بر ابعاد درب اتوماتیک تاثیر دارند. به عنوان مثال، در صورتی که وزن شیشه های درب شما بزرگ باشد، باید ابعاد آن به گونه ای باشد که توانایی تحمل وزن شیشه را داشته باشد. همچنین محل قرار گیری نیز مهم است. با توجه به شرایط محل نصب، باید ابعاد مناسبی برای درب اتوماتیک کشویی انتخاب شود.
در بازار امروزی، درب های اتوماتیک آماده نیز موجود هستند. این درب ها با اندازه های استاندارد طراحی و ساخته شده اند. اما ممکن است در بسیاری از مکان ها، تصمیم برای تغییر درب معمولی به اتوماتیک بعدا گرفته شده باشد. در اینگونه از مواقع باید ابعاد درب اتوماتیک مناسب با محل مورد نظر باشد. علاوه بر این که ابعاد درب باید به صورت صحیح اندازه گیری شود، باید در انتخاب فریم مناسب نیز دقت لازم را به عمل آورد. زیرا وزن درب ها بر روی این فریم ها سوار می‌شود.

ابعاد درب اتوماتیک شیشه ای

قبل از این که اشاره کاملی به ابعاد درب اتوماتیک داشته باشیم باید نکاتی را یاد آور شویم. مهم ترین قسمت هایی که در درب های اتوماتیک وجود دارند جنس پروفیل درب، نوع شیشه، موتور، ریل و تسمه حامل آن می‌باشد. تمامی این موارد باید با کیفیت بالایی تولید شده باشند. همچنین، کارشناسانی که نسبت به فروش این درب ها به مشتریان اقدام می‌کنند باید تفاوت جنس خوب و بد را به مشتری توضیح دهند. در بسیاری از مکان ها ممکن است رفت و آمد زیادی از درب ورودی صورت پذیرد. به همین دلیل تصمیم گرفته می‌شود تا درب اتوماتیک در آن محل نصب شود. ولی درب اتوماتیکی که برای این محل نصب می‌شود باید دارای معیار های خاصی باشد. زیرا این درب به صورت پی در پی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم ترین فاکتوری که در ابعاد درب اتوماتیک یک مکان پر تردد باید گرفته شود این است که اندازه طاق باز شوی درب باید کوچک تر از طاق ثابت آن باشد.
در مکان هایی که تردد کمی به آن جا وجود دارد، می‌توان از ابعاد مختلف و دلخواهی استفاده کرد. البته نه هر ابعادی! قبل از این که کارشناسان مربوطه نسبت به اندازه گیری محل اقدام کنند باید کارایی آن محل را برای آن ها شرح دهید. زیرا ممکن است که نحوه ساخت و تولید درب اتوماتیک شما متفاوت تر از درب های دیگران باشد. در محل هایی مانند ترمینال ها، فرودگاه ها، فروشگاه های زنجیره ای و مکان هایی که تردد از درب در آن ها زیاد است، از درب اتوماتیک دو لنگه استفاده می‌شود. دلیل آن هم جلوگیری از اعمال وزن زیاد از سوی شیشه بر روی پروفیل درب است.

ابعاد در اتوماتیک شیشه‌ای
نمونه ای از ابعداد درب اتوماتیک شیشه‌ای

بیشتر بخوانیدنکات مهم درباره‌ی انواع جک درب اتوماتیک

مراحل اندازه گیری تولید و نصب درب های اتوماتیک شیشه ای

برای ساخت درب اتوماتیک مد نظر، باید کارشناسان مربوطه در محل مربوطه جهت اندازه گیری حاضر شوند. ابعاد درب اتوماتیک طبق استاندارد های عمومی قابل تشخیص است. اما برای اینکه درب تولید شده به صورت دقیق در مکان مورد نظر قرار بگیرد باید اندازه های آن به صورت صحیح و دقیق گرفته شود. همچنین مشتری باید نوع باز شدن درب را مشخص کند. زیرا ریل ها و اندازه لت یا لنگه های حرکت کننده بر این اساس ساخته می‌شوند. علاوه بر اندازه گیری محل درب اتوماتیک باید اندازه محل قرار گیری ریل ها نیز گرفته شود. زیرا بی توجهی به این موضوع، باعث عدم عملکرد صحیح و باز شدن نا مناسب درب اتوماتیک خواهد شد. مورد بعدی در اندازه گیری ابعاد درب اتوماتیک که باید بیشتر به آن توجه کرد، وزن درب می‌باشد. اگر وزن درب متناسب با ابعاد و اندازه محل مورد نظر نباشد، عملکرد درب دچار اختلال خواهد شد.
یکی از آسیب هایی که ممکن است به دلیل وزن زیاد لت ها به موتور درب اتوماتیک وارد شود این است که موجب فرسودگی سریع موتور و تسمه آن خواهد شد. پس باید توجه زیادی به این موضوع داشت. به طور کلی می‌توان گفت که ارتفاع لت های ثابت حدودا ۲.۵ متر و ارتفاع لت های متحرک دو سانتی متر کمتر از لت های ثابت است. اما باز هم این مقادیر قابل تغییر هستند.

ابعاد استاندارد در پارکینگ

همان طور که می‌دانید یکی از مهم ترین اجزای اصلی ورودی هر ساختمانی، درب پارکینگ است. ابعاد درب اتوماتیک و ابعاد درب پارکینگ کاملا متفاوت از هم هستند. برای این که اندازه درب پارکینگ مشخص شود، ابتدا باید نوع ورودی به پارکینگ مشخص باشد. مثلا باید مشخص شود که ورودی پارکینگ به صورت رمپ است یا مستقیم. در حالت استاندارد، ارتفاع درب پارکینگ چیزی میان ۲۱۰ تا ۲۴۰ سانتی متر می‌باشد. این عرض تقریبا با ابعاد درب اتوماتیک برابر است. همچنین ارتفاع درب پارکینگ حدودا ۲۸۰ سانتی متر باشد. اما همانطور که گفتیم، ممکن است با توجه به نوع ورودی و ابعاد پارکینگ، اندازه آن تا ۴۸۰ سانتی متر هم برسد. برای مثال، ممکن است برای ورودی درب پارکینگ ویلا از تاج سنگی استفاده شود. ارتفاع این تاج ها چیزی میان ۴۰ الی ۹۰ سانتی متر است. نکته مهم در انتخاب درب مناسب برای پارکینگ این است که حد الامکان ارتفاع درب را تا ۳ متر قرار دهیم تا هر خودرویی از آن عبور کند.
جالب است بدانید که در تمام کشور ها، استاندارد خاصی برای اندازه درب پارکینگ وجود دارد. بر خلاف ابعاد درب اتوماتیک، اندازه درب پارکینگ باید استاندارد باشد. البته اندازه درب پارکینگ، به نوع کاربری ساختمان مورد نظر و تعداد طبقات آن نیز بستگی دارد. در بسیاری از مجتع های تجاری و مسکونی بزرگ، پارکینگ ها در زیر ساختمان قرار دارند. به همین ترتیب، ورودی پارکینگ توسط رمپ به داخل پارکینگ متصل می‌شود. اندازه درب این ساختمان ها باید کمی بزرگ تر از سایر ساختمان ها باشد. اگر درب پارکینگ، یک تکه باشد عرض آن در حدود ۲.۷ متر و ارتفاع آن نیز ۲.۱ قرار داده می‌شود. از این ابعاد، خودرویی مانند تویوتا هایلوکس که ارتفاع زیادی نسبت به سایر خودرو ها دارد نیز می‌تواند عبور کند. این اندازه برای خودرو های سواری کاملا استاندارد است.

ابعاد در اتوماتیک
اندازه‌گیری ابعاد درب اتوماتیک

بیشتر بخوانیدمشخصات و خواص موتورDC

ابعاد استاندارد درب آسانسور

همان طور که گفتیم، ابعاد درب اتوماتیک به محل مورد نظر بستگی داشت. ولی در ابعاد درب آسانسور باید نهایت دقت را داشت. آسانسور در هر ساختمان بالای ۴ طبقه الزامی است. حال باید به این موضوع توجه کرد که اندازه ستون های موجود در سالن یا پاگرد این ساختمان چقدر است. یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر اندازه درب آسانسور، انتخاب ابعاد مناسب چاه آسانسور است. اصولا قبل از این که درب آسانسور خریداری شود، باید چاه آن اندازه گیری شود. درب آسانسور نیز دارای اندازه های مختلف است و هر کدام از این اندازه ها قیمت خاص خود را دارد. امروزه در بازار، درب های مختلفی برای آسانسور ها طراحی شده است. از جمله درب های لولایی ساده، تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و … از انواع درب های آسانسور هستند. اصولا عرض درب های آسانسور در اندازه های ۷۰ سانتی متر تا ۱۲۰ سانتی متر طراحی شده اند. ارتفاع این درب ها نیز معمولا ۱۹۵ سانتی متر گذاشته می‌شود.
پس در حالت کلی، ابعاد درب آسانسور به اندازه چاه آن بستگی دارد. در بسیاری از ساختمان ها به دلیل استفاده بیش از حد ابعاد برای ورودی، درب هایی با ابعاد ۷۵ و ۸۵ سانتی متر استفاده شده است. ولی در این شرایط باید تمام تمهیدات ایمنی را جدی گرفت. درب های آسانسور مدل های مختلفی دارد. درب شیشه ای، درب دو طرف باز شو و درب ساده از انواع درب های آسانسور هستند. بعضی از آسانسور ها نیز فقط دارای درب بیرونی هستند و کابین آن ها درب ندارد. البته این آسانسور ها بیشتر در مجتمع های ساختمانی برای حمل بار استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *