سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک امروزه یکی از تجهیزات بسیار مهمی می باشد که در بیشتر ساختمان ها تعبیه می شود. تا انتهای این مقاله ایمن پاد سپهر همراه ما باشید.

سیستم برق اضطراری چیست؟

سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک امروزه یکی از تجهیزاتی می باشد که در ساختمان ها تعبیه می شود. با داشتن برق اضطراری درب اتوماتیک، دیگر افراد نگران بسته ماندن درب در هنگام قطعی برق نمی شوند، چون این سیستم موجب رفع نگرانی افراد شده است. از آن جایی که عملکرد وسایل برقی وابسته به نیروی برق می باشد. امروزه با پیشرفت در تکنولوژی و فناوری، کارشناسان اقدام به اختراع وسیله ای کردند که در زمان قطع شدن برق بتواند برق مورد نیاز را تا زمان وصل شدن مجدد برق شهری تامین نماید. سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک اقدام به باز و بسته کردن درب اتوماتیک در مواقعی که برق شهری قطع می شود، می کند. سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک یکی از سیستم های برق اضطراری می باشد. مکان هایی مانند بیمارستان ها و دیگر مکان هایی که با لوازم برقی خطرناک و حساس کار می کنند، مستلزم داشتن این سیستم می باشند.
سیستم برق اضطراری یک منبع مستقل و جداگانه برای تامین انرژی الکتریکی می باشد. این سیستم در صورت قطع شدن برق شهری، موجب تامین برق مورد نیاز سیستم های الکتریکی می شود. سیستم برق اضطراری شامل برخی قطعات از قبیل باتری و یا پنل های خورشیدی می باشد. برخی از انواع مدل های آن با توجه به نیازها و کاربردهای آن دارای ژنراتور و UPS می باشند. برای انتخاب سیستم برق اضطراری برای ساختمان باید به برخی موارد دقت کرد. به عنوان نمونه باید بدانید میزان ولتاژ مورد نیاز شما برای ساختمان چقدر است. تاسیسات سامانه های برق اضطراری درب اتوماتیک به عنوان مهم ترین لوازم جانبی درب اتوماتیک باید به صورت پیوسته مورد کنترل قرار بگیرند.

باطری اضطراری درب اتوماتیک
باطری اضطراری درب اتوماتیک

برق اضطراری در چه مواردی لازم است؟

سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک دارای کاربردهای زیادی در انواع اماکن و ساختمان ها می باشد. از جمله اماکنی که باید از این سیستم در ساختمان استفاده کنند، بانک ها، بیمارستان ها، کلینیک ها و درمانگاه ها، اماکن تجاری و مراکز خرید، مکان های پرتردد و …. می باشند. در ساختمان ها و اماکن عمومی وقتی برق شهری قطع می شود، برخی از تجهیزات ممکن است برای ادامه ی کار خود مستلزم داشتن برق باشند، مانند:

  1. درب های خودکار و ریلی
  2. سیستم های کامپیوتری
  3. روشنایی در بخش های حساس پیش بینی شده
  4. تاسیسات مخابراتی و تلفنی
  5. آسانسورها
  6. تاسیسات اتاق های عمل و مراقبت های ویژه ی پزشکی در بیمارستان ها و درمانگاه ها
  7. واحد های تولیدی که قطع شدن برق می تواند منجر به بروز صدمات زیادی به آن ها شود.
  8. پمپ ها و تاسیسات آتش نشانی
  9. پمپ های تامین فشار آب
  10. تاسیسات اعلام خطر و نجات
  11. سیستم های گرمایشی و سرمایش
  12. سیستم های تهویه ی مطبوع در بخش های حساس پیش بینی شده
  13. سیستم های حفاظتی مانند دوربین های مدار بسته

برق اضطراری چگونه کار می کند؟

درب اتوماتیک برای کار کردن به نیروی برق و موتور نیاز دارد. سنسورهای مادون قرمز این درب ها اقدام به تشخیص حضور افراد می کنند و سیگنال ها را به کنترل باکس دستگاه ارسال می کنند. کنترل باکس دستگاه بعد از تجزیه و تحلیل این فرمان، فرمانی را برای موتور دستگاه جهت باز شدن درب ارسال می کند. در این حالت موتور شروع به کار می کنند و با روشن شدن موتور، نیروی مورد نیاز برای حرکت تسمه ها ایجاد شده و با حرکت چرخ دنده های دستگاه، درب شروع به باز و بسته شدن می کند.
برای ممانعت از بروز هرگونه مشکل و حادثه ای جهت تردد افراد در زمان قطعی برق شهری، از سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک استفاده می کنند. این سیستم های با کیفیت و ایمن که برای درب های اتوماتیک طراحی شده اند در زمان قطع جریان برق، تردد و عبور و مرور را با مشکل مواجه نمی سازند. برق اضطراری درب اتوماتیک موجب می شود که درب کارایی لازم را بتواند داشته باشد. برای باز و بسته شدن درب اتوماتیک در زمانی که برق قطع می شود، درب ها از گیربکس موتور خارج می شوند. به راحتی با استفاده از برق اضطراری درب اتوماتیک مجددا شروع به کار کرده و باز و بسته می شوند. البته روش های متعددی برای باز و بسته شدن درب اتوماتیک در هنگام قطع برق وجود دارد که به شرح زیر می باشند:

  1. استفاده از برق اضطراری یو پی سی
  2. استفاده از اپراتورهای دارای باتری و شارژر
  3. استفاده از کلید خلاص کن

برق اضطراری UPS

برق اضطراری UPS که مخفف Uninterruptible power supply می باشد به معنی منبع تغذیه ی بدون وقفه می باشد. دستگاه برق اضطراری درب اتوماتیک بین سیستم و برق شهری قرار می گیرد. سپس با استفاده از باتری هایی که دارد، در زمان نوسانات شدید برقی و یا قطع شدن آن، اقدام به تامین برق مورد نیاز سیستم می کند. نحوه ی کار برق اضطراری یو پی سی به این صورت است که در حالت عادی این دستگاه برق سیستم را تامین می کند. این دستگاه با استفاده از همان برق علاوه بر تامین برق سیستم اقدام به شارژ باتری خود هم می نماید. در مواقعی که نوسانات برقی و یا قطعی برق اتفاق می افتد، برق اضطراری یو پی اس در کمتر از ۲ میلی ثانیه جریان برق را قطع می کند. بعد از قطع شدن برق سیستم خود را به وسیله ی باتری داخلی خود تامین می نماید.
البته در مورد نوسانات برق باید بگوییم که، در زمانی که شدت نوسانات برقی از یک عدد مشخصی کمتر و یا زیادتر شود، یو پی اس برای این که سیستم برق اضطراری آسیبی نبیند، برق سیستم را از باتری داخلی خود تامین می کند. یو پی اس ها با توجه به سیستم مورد تغذیه دارای خصوصیات و ویژگی های مختلفی می باشند. بعضی از دستگاه های برق اضطراری یو پی اس از باتری یو پی اس برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می کنند. دستگاه یو پی اس، این امکان و توانایی را دارد تا برای مدت زمان محدودی با توجه به مقدار مصرف سیستم مورد تغذیه برق سیستم را تامین نمایند.

بیشتر بخوانیدمنبع تغذیه سوئیچینگ

محافظ برق درب اتوماتیک
محافظ برق درب اتوماتیک

اپراتورهای باتری و شارژر

یکی دیگر از روش های استفاده از برق اضطراری درب اتوماتیک، استفاده از اپراتورهای دارای باتری و شارژر می باشد. علاوه بر این که برای باز و بسته کردن درب های اتوماتیک می توان از سیستم یو پی اس و برق اضطراری درب اتوماتیک استفاده کرد، از اپراتورههای باتری و شارژر ها هم می توان استفاده نمود. در اماکن تجاری بزرگ و گسترده تر مانند اداره ها و بانک ها بیشتر از سیستم های یو پی اس های مرکزی استفاده می شود. با متصل کردن برق سیستم درب های اتوماتیک به این سیستم های مرکزی می توان مشکل باز و بسته شدن درب را در زمان های قطع برق حل کرد.
در اماکن خصوصی تر و کوچک مانند لابی ساختمان ها و یا فروشگاه ها که از برق اضطراری درب اتوماتیک و یا یو پی اس مرکزی استفاده نمی کنند. در این مکان ها از یو پی اس های کوچک تر که مختص درب های شیشه ای اتوماتیک می باشند، استفاده می کنند. این یو پی اس های کوچک تر مشکل باز و بسته نشدن درب اتوماتیک را در هنگام قطع شدن برق رفع می کنند.

کلید خلاص کن درب اتوماتیک

همان گونه که از اسم درب های اتوماتیک مشخص است، برای باز و بسته شدن آن ها به نیروی برق نیاز است. استفاده از درب های اتوماتیک در ساختمان ها و اماکن عمومی موجب سهولت و تسریع در رفت و آمد افراد شده است. البته به دلیل این که این درب ها برای باز و بسته شدن نیاز به نیروی برق دارند، در صورت قطع شدن برق ممکن است این درب ها کار نکرده و یا حتی به صورت نیمه باز بمانند. برای برطرف کردن این نقص، طراحان درب اتوماتیک چاره ای اندیشیده اند و علاوه بر ایجاد سیستمی تحت عنوان برق اضطراری درب اتوماتیک، آن را مجهز به کلید خلاص کن کرده اند. کلید خلاص کن یک وسیله ای می باشد که از آن برای خلاص کردن درب اتوماتیک به صورت دستی در زمان هایی که برق قطع می شود، استفاده می کنند.
نحوه ی استفاده از کلید خلاص کن درب اتوماتیک به این صورت است که در ابتدا کابل اصلی برق ورودی را از سیستم جدا می کنند. سپس با استفاده از آچار آلن کلید خلاص کن، درب اتوماتیک را می چرخانند و در حالت مورد نظر قرار می دهند. ماهیت عملکرد کلید خلاص کن درب اتوماتیک به این گونه است که با قرار گرفتن در قسمتی از موتور گیربکس و چرخاندن آن، امکان باز و بسته شدن درب حاصل می شود. همه ی درب های اتوماتیک مجهز به این کلید هستند و در زمان نصب درب اتوماتیک بر روی درب ها محل آن تعبیه می شود. البته شایان به ذکر است که استفاده ی زیاد از این کلید ها موجب می شود که به موتور درب اتوماتیک فشار وارد شده و بعد از مدت زمانی موجب خرابی موتور شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *