با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی، ازدیاد جمعیت و آپارتمان سازی های بیشماری که در سطح کلان شهرها اتفاق افتاده است. امروزه درب ورودی تمامی پارکینگ ها را از نوع الکترونیکی نصب می کنند تا عبور و مرور برای افراد مجموعه به آسانی، بدون اتلاف وقت و به راحتی انجام شود. با ایمن پاد سپهر همراه باشید تا نحوه کار درب الکترونیکی بیشتر آشنا شوید.
برد الکترونیکی درب برقی چیست؟
به طور قطع مهم ترین و اصلی ترین قطعه درب های الکترونیکی که همان مرکز کنترل و فرمان آن نیز می باشد برد الکترونیکی درب برقی است.
در واقع برد الکترونیکی تشکیل شده از مجموعه مدارها و آی سی های گوناگون که در کنار یکدیگر وظیفه هدایت و همچنین کنترل درب الکترونیکی را بر عهده دارد.
نحوه عملکرد برد الکترونیکی درب برقی به این گونه است که برد الکترونیکی فرمان و دستور ارسال شده از سوی ریموت کنترل را دریافت می کند. سپس دستور ارسال شده را به موتور الکتریکی و همچنین جک ها انتقال می دهد. به این ترتیب درب الکترونیکی( درب پارکینگ) در جهتی که مورد نظر کاربر بوده است و فرمان آن را از طریق ریموت کنترل ارسال کرده است به حرکت در خواهد آمد( باز یا بسته شدن)
مشخصات و همچنین امکانات برد الکترونیکی درب
- نمایشگر دیجیتالی
- امکان نصب فلاشر در کنار منوی تست ورودی ها
- قابلیت نصب چشم الکترونیکی و قفل برقی
- قابلیت تنظیم سه سرعت برای هر کدام یک از لنگه های درب برقی پارکینگ به صورت جداگانه و مجزا
- قابلیت قفل شدن دستگاه در تعداد کارکردهای خاص
کنترل و همچنین تنظیم زمان حرکت کردن درب برقی یا به تعبیری باز و بسته شدن درب های اتوماتیک بر عهده برد الکترونیکی درب برقی است.
تنظیم و کنترل حرکت درب برقی بر خلاف درب های اتوماتیک ریلی که کنترل آن روی دستگاه نصب می شود، به صورت جداگانه و در یک تابلو در مجاورت درب برقی نصب می گردد.
اجزاء یک برد الکترونیکی که مرکز کنترل و فرمان درب برقی است تشکیل شده از:
- ترانس تغذیه
- کارت رادیویی
- رله ها
- ولوم های تنظیم
- کلیدهای ریز تنظیم
- دیپ سوئیچ ها
- ترمینال های اتصال
- LED های نشانگر
- فیوزها
ترانس تغذیه
وظیفه این قطعه، کاهش ولتاژ تغذیه اصلی یا همان ولتاژ ۲۲۰ ولت به ولتاژ مورد نیاز برای مدار الکتریکی است که در حدود ۲۴ ولت می باشد.
کارت رادیویی
این قطعه گیرنده امواج رادیویی است. بنابراین وظیفه برقراری ارتباط بین ریموت کنترل درب الکترونیکی و دستگاه اصلی بر عهده کارت رادیویی است.
رله ها
رساندن دستورات کنترلی به موتور و همچنین لامپ ها وظیفه اصلی رله ها می باشد.
ولوم های تنظیم
تنظیم و کنترل زمان حرکت و یا ایستادن موتور و تنظیم قدرت آن نیز بر عهده ولوم های تنظیم می باشد.
کلیدهای ریز تنظیم
برنامه ریزی سیستم وظیفه اصلی کلیدهای ریز تنظیم است. کلیدهای ریز تنظیم با ولوم های تنظیم کار می کنند.
دیپ سوئیچ ها
به مجموعه کلیدهای ریزی که در کنار هم وظیفه برنامه ریزی سیستم را بر عهده دارند دیپ سوئیچ می گویند.
ترمینال های اتصال
ترمینال های اتصال وظیفه برقراری اتصال مابین دستگاه اصلی و قسمت های دیگر سیستم را بر عهده دارند.
LED های نشانگر
وظیفه نشان دادن حالت های تنظیم برد الکتریکی و کار سیستم بر عهده این نشانگر ها می باشد.
فیوزها
حفاظت از سیستم در مقابل اضافه بار بر عهده فیوزها می باشد. دو عدد فیوز در بردهای برقی تعبیه شده است. یکی از فیوزها فیوز آمپر پایین است که وظیفه حفاظت از سنسور چشمی را بر عهده دارد. فیوز دوم، فیوز آمپر بالاست که از جک بازویی، فلاشر و همچنین قفل برقی محافظت می کند. برخی از درب های برقی نیز در بازار هستند که از تعداد بیشتری فیوز در ساختار آنها استفاده می شود. مسلما هر یک از فیوزها وظیفه مشخصی بر عهده دارند.
انواع برد درب برقی
برد الکترونیکی درب برقی یا همان مرکز فرمان دستگاه ها را بر اساس ولتاژ مصرفی موتور و همچنین بازوهای آنها در انواع مختلف و در سه مدل استاندارد تولید و عرضه می شوند.
- برد جک پارکینگی بازویی ۲۲۰ ولت
- برد جک پارکینگی بازویی ۲۴ ولت
- برد جک پارکینگی ریلی ۲۲۰ ولت
برد الکترونیکی درب برقی چگونه کار می کند؟
مغز متفکر سیستم درب های الکترونیکی برقی، برد الکترونیکی این نوع درب هاست.
مجموعه مدارهای الکترونیکی موجود در برد برقی درب های الکترونیکی در کنار یکدیگر به کار کنترل و همچنین هدایت عملکرد صحیح دستورات کاربر که همان باز و یا بسته کردن درب الکترونیکی می پردازند.
برد الکترونیکی درب برقی با گرفتن فرمان کاربر مبنی بر باز و یا بسته شدن درب الکترونیکی از طریق ریموت کنترل و سپس با پردازش دستور، فرمان حرکت را به موتور و جک ها منتقل می کند. روند صحیح و بدون اختلال این چرخه سبب باز یا بسته شدن درب برقی خواهد شد. در زمان حرکت وظیفه کنترل سرعت و حرکت لنگه های درب ها نیز بر عهده برد الکترونیکی است. تا اگر چنانچه مانعی بر سر راه و حرکت درب ها وجود داشته باشد. فرمان ایست از طریق برد صادر گردد تا به درب ها آسیبی وارد نشود.
نحوه کار با ریموت کنترل درب برقی بسیار ساده است. شما تنها با فشردن دکمه مورد نظرتان مبنی بر باز یا بسته شدن درب فرمان را به برد برقی درب ارسال می کنید. دستور شما( باز یا بسته شدن درب) از طریق گیرنده موجود در برد الکترونیکی در صورت عدم وجود مانع یا اختلال اجرا خواهد شد. کارت رادیویی موجود در ساختار برد الکترونیکی درب برقی گیرنده سیگنال های مابین ریموت و برد الکترونیکی است. کارت رادیویی فرمان ها را گرفته و برای اجرا به دیگر بخش ها انتقال می دهد. بنابراین درب برقی تنها با دستور شما باز و یا بسته خواهد شد.
تنظیم برد درب اتوماتیک
برای شخصی سازی و برنامه ریزی کارکرد درب اتوماتیک می بایست از طریق برد الکترونیکی اقدامات لازم را انجام داد. کار با این قطعه کاری تخصصی است و باید توسط متخصص این کار انجام شود. در زمینه تعمیرات نیز می بایست حتما از تعمیرکاران و همچنین تکنسین های متخصص و خبره ای که مورد اطمینان هستند و شرکت های معتبر معرف آنها هستند، کمک گرفت.
نتیجه گیری
برد برقی درب های الکترونیکی یکی از حساس ترین قسمت های درب های برقی است. بنابراین تنظیم، راه اندازی و تعمیر این درب های کاربردی کار بسیار سختی است که نیاز به مهارت بالایی دارد. برای راه اندازی و همچنین تشخیص احتمال خرابی برد الکترونیکی درب برقی حتما از متخصص با تجربه این حرفه کمک بگیرید و هرگز خودتان برای تعمیر قطعه دست به کار نشوید.