در این بخش می خواهیم درباره ی علت خرابی دستگاه حضور و غیاب به عنوان سیستم های کنترل ورود و خروج صحبت کنیم و به بررسی علل اصلی آن بپردازیم. دستگاه حضور و غیاب نیز مانند هر وسیله ی الکترونیکی دیگری ممکن است دچار مشکل شود. از جمله مشکلاتی که برای این دستگاه ها پیش می آید: عدم برقراری ارتباط با کامپیوتر مورد نظر، روشن نشدن دستگاه، کار نکردن سنسور اثر انگشت و یا تشخیص چهره می باشد. بهتر است برای عیب یابی این گونه دستگاه ها به فرد متخصص مراجعه نمایید. لازم است برای رفع مشکل با شرکت پشتیبان دستگاه خود تماس بگیرید و از کارشناسان مربوطه کمک بخواهید. ممکن است مشکل دستگاه شما با راهنمایی تلفنی این افراد برطرف گردد.
مشکلات متداول دستگاه حضور و غیاب انگشتی
اگر بخواهیم به علت خرابی دستگاه حضور و غیاب انگشتی بپردازیم. باید به این نکته توجه کنیم که یکی از مشکلات متداول در دستگاه های حضور و غیاب انگشتی این است که اثر انگشت شناسایی نمی شود. این موضوع ممکن است به دلیل اثر انگشت خود فرد و یا مشکلات مربوط به سنسور اسکن دستگاه باشد. استفاده از دستگاه های حضور و غیاب انگشتی به مدت طولانی می تواند یکی از علل خرابی دستگاه حضور و غیاب باشد. این وسایل به مرور زمان دچار استهلاک شده و مشکلاتی برای آنها به وجود می آید. یکی دیگر از مواردی که ممکن است در دستگاه های حضور و غیاب انگشتی پیش آید کثیف بودن قسمت اسکنر دستگاه می باشد. این موضوع باعث می شود اثر انگشت به خوبی با دستگاه تماس نداشته باشد و دستگاه کار نکند. نوسانات برق نیز می تواند اثرات مخرب زیادی بر روی این گونه دستگاه ها داشته باشد.
در این مورد می توانید با پاک نمودن اسکنر دستگاه مشکل را حل نمایید. آلودگی های سطح انگشت و یا از بین رفتن اثر انگشت به دلیل کار زیاد میتواند مانع از کارکرد صحیح دستگاه گردد. بهتر است برای هر فرد دو یا چند انگشت در دستگاه تعریف شود. با این روش اگر یکی از انگشت ها دچار مشکل گردید. فرد می تواند حضور خود را با انگشت دیگر ثبت نماید.
علت خرابی دستگاه حضور و غیاب انگشتی می تواند مرتبط با ضعیف شدن سنسور اثر انگشت باشد. در این مورد شما می توانید با تماس با شرکت پشتیبان تقاضای تعویض سنسور اثر انگشت را نمایید. پس از تعویض سنسور از کارکنان شرکت پشتیبان بخواهید سرویس کلی دستگاه را انجام دهند تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود.
بیماریهای پوستی و یا کار زیاد با مواد شوینده میتواند اثر انگشت افراد را دچار مشکل کند. در این حالت بهتر است، قبل از اعلام خرابی دستگاه فرد دیگری با اثر انگشت خود دستگاه را امتحان نماید. استفاده از از دستگاه های حضور و غیاب انگشتی میتواند احتمال انتقال آلودگی بین افراد را افزایش دهد. بهتر است بعد از ثبت اثر انگشت خود دست های خود را بشویید و یا از مواد ضدعفونی کننده برای از بین بردن آلودگی ها استفاده نمایید.
استفاده از دستگاه های حضور و غیاب انگشتی برای ثبت حضور و غیاب، زمان بیشتری نسبت به شیوه های دیگر احراز هویت نیاز دارد. در روزهای سرد، ثبت اثر انگشت با مشکلاتی مواجه می شود. خشکی پوست نیز می تواند ثبت اثر انگشت را با مشکلاتی مواجه نماید. تقلب نمودن در دستگاه های اثر انگشت به سادگی امکان پذیر نیست، مگر اینکه اثر انگشت یک فرد به جای فرد دیگری تعریف شده باشد. امروزه در بسیاری از شرکتها و سازمانها از دستگاه اثر انگشت برای حضور و غیاب استفاده می شود.
علت خرابی دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره
اگر بخواهیم علت خرابی دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره را بررسی نماییم. باید به این نکته توجه داشته باشیم که یکی از نکات مهم در دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره، محل مناسب نصب دستگاه می باشد. نور کافی محیط و ارتفاع مناسب دستگاه نیز می تواند در عملکرد دستگاه تاثیر داشته باشد. اگر نور محیط تغییر یابد ممکن است در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد شود. رطوبت زیاد محیط و دمای زیاد آن می تواند دستگاه را دچار اختلال نماید.
بیشتر دستگاه های تشخیص چهره اعضای کلی صورت را برای تشخیص در نظر می گیرند. البته برخی دستگاه های پیشرفته از عنبیه چشم برای تشخیص استفاده می کنند. دستگاه هایی که تشخیص چهره را بر اساس ویژگی های کلی صورت افراد انجام می دهند. در تشخیص چهره افراد دو قلو دچار مشکل می شوند. این مورد یکی از اختلالاتی است که ممکن است برای این نوع دستگاه به وجود آید.
به منظور کمتر شدن اختلالات این دستگاه ها لازم است از چند روش احراز هویت در یک دستگاه استفاده شود. تا اگر یکی از آیتم ها دچار اختلال گردید بتوانیم از سایر موارد استفاده نماییم. استفاده از الگوی اصلی و هندسه ی صورت در این گونه دستگاهها کاربرد دارد. شاید بتوان گفت یکی از امن ترین دستگاه های حضور و غیاب، دستگاه های تشخیص چهره می باشند.
گاهی اوقات دستگاه های تشخیص چهره دچار مشکلاتی مانند عدم کارکرد درگاه usb و یا وجود نویز در نمایشگر دستگاه میشوند. در این موارد حتما باید فرد متخصص دستگاه را عیب یابی نموده و تعمیر نماید. ری استارت شدن گاه و بیگاه دستگاه حضور و غیاب نیز می تواند از جمله مشکلاتی باشد که نیاز به بررسی دقیق تر از سوی کارشناسان دارد. حتی گاهی اوقات دستگاه حضور و غیاب روشن می شود اما نمایشگر آن صفحه سیاهی را نمایش می دهد. در اینصورت باید LCD دستگاه تعمیر یا تعویض گردد.
مشکلات متداول دستگاه های حضور و غیاب کارتی
علت خرابی دستگاه حضور و غیاب کارتی در دستگاه های با تماس و بدون تماس می تواند متفاوت باشد. بهتر است از دستگاهی استفاده شود که در کنار قابلیت استفاده از کارت، روش های دیگر را نیز پشتیبانی نماید. علت خرابی دستگاه حضور و غیاب کارتی ممکن است مربوط به مخدوش شدن بارکد موجود بر روی کارت باشد. وجود هر گونه نقص فنی در این دستگاه ها می تواند مانع ثبت تردد فرد شود. در دستگاه هایی که با نزدیک کردن کارت به آن ها تردد فرد ثبت می گردد. ممکن است ایجاد رطوبت در کارت مانع از ثبت حضور افراد شود. در این مورد دستگاه نمی تواند کارت مورد نظر را شناسایی کند.
یکی از نکات مهم در دستگاه های حضور و غیاب کارتی وجود تقلب در آن می باشد. با استفاده از دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشت و تشخیص چهره در سازمان ها، مدیران آسودگی خاطر بیشتری در مورد تقلب در دستگاه ها دارند. در دستگاه های کارتی یک فرد میتواند با دادن کارت خود به فرد دیگر حضور خود را ثبت نماید. در نتیجه این نوع دستگاه ها امکان تقلب بیشتری را نسبت به دستگاههای پیشرفته ی جدید دارند. یکی دیگر از مشکلات جدی که ممکن است برای دستگاه حضور و غیاب به وجود بیاید. عدم ارتباط دستگاه حضور و غیاب با نرم افزار مربوطه می باشد. در این صورت باید با پشتیبانی تماس گرفته و مشکل را به درستی مطرح نمایید. شرکت پشتیبان مشکلات مربوط به نرمافزار را رفع می نماید.
علت خرابی دستگاه حضور و غیاب کارتی ممکن است خرابی سنسورهای تشخیص کارت باشد. دستگاه های حضور و غیاب کارتی هزینه های نصب و راه اندازی بسیار بالایی دارند. زیرا سنسورهایی در دستگاه وجود دارد که باید کارت پرسنلی را به طور مناسب شناسایی کند و آنها را ثبت نماید. اگر یک سازمان یا شرکت پرسنل محدودی داشته باشند استفاده از این دستگاه به صرفه نیست. خرابی دستگاه های کارتی بسیار بیشتر از انواع دیگر دستگاه های حضور و غیاب می باشد.
اگر سنسور های مربوط به تشخیص کارت در این دستگاه ها کار نکند لازم است دستگاه تعویض یا تعمیر گردد. امنیت دستگاه های کارتی نسبت به دیگر دستگاه ها پایین تر است. اما هنوز هم در بسیاری از شرکت ها و سازمان ها از این نوع دستگاه استفاده می شود. دستگاه های بیومتریک نوعی از دستگاه های حضور و غیاب کارتی به حساب می آید. این دستگاه ها نسبت به دستگاه های اولیه کارتی کمی پیچیده تر و پیشرفته تر است. اما سرعت این دستگاه نیز نسبت به نمونه های تشخیص چهره و اثر انگشت کمتر می باشد.
نتیجه گیری
در این متن علت خرابی دستگاه حضور و غیاب را بررسی نمودیم. پس به این نتیجه میرسیم که استفاده از دستگاه های تشخیص چهره مخصوصاً دستگاه هایی که با استفاده از عنبیه فرد، حضور و تردد را ثبت میکنند، نسبت به دستگاه های دیگر مشکلات کمتری دارد. استفاده از دستگاه های کارتی که امروزه منسوخ شده است نیز هنوز در بسیاری از شرکت ها کاربرد دارد. امکان تقلب در این دستگاه ها بسیار بالا می باشد و همچنین خرابی این نوع دستگاه ها و هزینه های آن چندین برابر است.