پنل های خورشیدی حاصل مونتاژ شدن سلول های خورشیدی می باشند. هر پنل مقدار مشخصی انرژی تولید می کند. برای تامین انرژی کارخانه ها چندین پنل خورشیدی را به کار می گیرند. این پنل ها نور خورشید را تبدیل به انرژی الکتریکی می کنند. ترکیب پنل خورشیدی نیمه هادی است. به این پنل ها سولار یا فتوولتانیک هم می گویند. این پنل ها به چندین مدل مختلف تقسیم می شوند. در این مقاله در مورد پنل های خورشیدی و کاربرد این پنل ها در درب های اتوماتیک صحبت خواهیم کرد.

انواع پنل های خورشیدی

انواع پنل های خورشیدی به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

۱– پنل های خورشیدی مونو کریستال

این پنل تک کریستالی است و اگر سطح صفحه خورشیدی یکسان باشد، توان الکتریکی بالایی را ایجاد می کند. از این پنل در مکان هایی با دمای بالا استفاده می شود. هر ناحیه ای که بازتابش بالاتری داشته باشد، بازدهی بیشتری خواهد داشت. رنگ این پنل ها کاملاً یکپارچه می باشد. این پنل ها با توجه به شکل ظاهریشان که از کریستال های سیلیکونی با گوشه های گرد ساخته شده اند، با پنل های خورشیدی پلی کریستال متفاوت هستند. از مزایای این مدل پنل می توان به داشتن بالاترین بازده با کیفیت بالای ساخت، اشاره نمود. فضای نصب از دیگر مزایای این پنل ها می باشد. طول عمر و ماندگاری این پنل ها بسیار بالا است و معمولاً ضمانت نامه ای ۲۰ ساله و بیشتر دارد. این پنل در نور کم عملکرد بهتری نسبت به سایر پنل ها دارد.

قیمت این پنل های خورشیدی از سایر پنل ها بالاتر است. با کثیف شدن قسمتی از آن و یا سایه افتادن روی گوشه ای از آن، پنل مونو کریستال به صورت کامل از کار می افتد. این پنل ها برای دمای پایین مناسب هستند و در دماهای بالا، بازده کمتری خواهند داشت. ساخت این پنل ها با تولید ضایعات فراوان همراه خواهد بود.

۲– پنل های خورشیدی پلی کریستال

ابن نوع پنل برای مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرد. سطح آن روشن است. انرژی تابشی را جذب می کند. این نوع پنل در سال ۱۹۸۱ ساخته و عرضه شد. قیمت این مدل پنل خورشیدی، بسیار کمتر از مدل مونو می باشد و به شکلی ساده تر هم ساخته می شود. به خاطر این دو خصوصیت میزان فروش این پنل بیشتر از مدل های مونو است. هنگام ساخت این پنل ها ضایعات کمتری ایجاد می شود. تحمل دمایی این پنل ها پایین است. این پنل های خورشیدی بازده کمتری نسبت به مدل های مونو دارند. این پنل ها برای نصب به فضای بیشتری نیاز دارند و محدودیت مکان نباید داشته باشند. از نظر ظاهر هم در سطح پایین تری از مونو کریستال ها قرار دارند.

۳– پنل های خورشیدی فتوولتانیک

این مدل پنل ها برای تولید کردن سلول های خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرند. بازده این پنل ها در حد ۱۰ تا ۱۴ درصد می باشد. این پنل ها با هزینه کمتری نسبت به پنل های کریستالی ساخته شده، به همین خاطر قیمت پایین تری نسبت به سایر پنل ها دارند‌‌. پنل های فتوولتانیک از نظر شکل ظاهری، بسیار زیبا هستند و جذابیت زیادی برای استفاده در شهر دارند‌‌. این پنل ها بسیار انعطاف پذیر هستند و افزایش دما، همچنین در سایه قرار گرفتن تأثیر زیادی روی عملکرد آنها ندارد. این پنل ها برای مکان های کوچک با کمبود فضا مناسب نمی باشند. از این پنل ها در ساخت نیروگاه های خورشیدی استفاده می کنند.

کاربرد پنل های خورشیدی

انواع پنل خورشیدی

از پنل های خورشیدی برای حل مشکلات مربوط به انرژی خورشید و نیروگاه ها استفاده می کنند. از این پنل ها در کشاورزی، دکل های چراغ راهنمایی اتوبان ها، سقف ویلاها و… استفاده می نمایند. از این پنل ها برای عملکرد بهتر درب های اتوماتیک نیز استفاده می کنند. مواد تشکیل دهنده پنل های خورشیدی با تابش نور خورشید، باردار شده و به سطح انرژی بیشتر می روند. از روی نوع و تعداد سلول های خورشیدی می توان جریان خروجی، توان خروجی و ولتاژ را تعیین نمود. پنل ها به گروه های ۱۲ ولتی، ۲۴ ولتی و ۴۸ ولتی تقسیم می شوند که دارای توان های ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ وات هستند.

مزایای پنل های خورشیدی

با وجود پنل های خورشیدی دیگر نیازی به سوخت نیست. این پنل ها با محیط زیست سازگاری بالایی دارند. به خاطر قابلیت تجدید پذیری، این محصول مورد تأیید طرفداران محیط زیست است. با استفاده از این پنل ها می توانید هزینه برق مصرفی را کاهش دهید. تعمیر این محصول ساده است و هیچ گونه آلودگی صوتی ایجاد نمی کند. این پنل ها با فناوری روز ساخته شده اند و مواد اولیه آنها کیفیت بالایی دارند. استحکام این پنل ها بسیار بالا می باشد.

عملکرد درب اتوماتیک با استفاده از پنل های خورشیدی

با به کار گرفتن پنل های خورشیدی در عملکرد درب های اتوماتیک، می توان از آلودگی سوخت انرژی راحت شد. با این شیوه در مصرف برق هم صرفه جویی می شود. اگر بتوان از انرژی خورشید در سایر وسایل مصرفی هم استفاده کرد، به شکل قابل توجهی در هزینه های برق صرفه جویی می شود. همچنین استفاده از این پنل ها در تأمین انرژی درب های اتوماتیک، باعث کاهش آلودگی و محافظت از محیط زیست خواهد شد. در کل وظیفه پنل ها تبدیل انرژی خورشید به انرژی الکتریکی و تبدیل آن به برق خورشیدی می باشد. چون مکان درب های اتوماتیک ثابت است و حرکت آنها زیاد نیست برای تامین انرژی برق، جهت باز و بسته شدن آن ها می توان از پنل های خورشیدی استفاده کرد.

درب اتوماتیک با استفاده از پنل های خورشیدی

پنل های خورشیدی از طریق تأمین انرژی رایگان و سازگار با محیط زیست، به عملکرد درب های اتوماتیک کمک می کنند. برای استفاده بهتر از این پنل ها در عملکرد درب اتوماتیک، باید به نکات زیادی توجه نمود که در ادامه مقاله به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

نکات مهم در نصب پنل خورشیدی برای عملکرد بهتر درب های اتوماتیک

هنگام نصب پنل های خورشیدی باید به یک سری نکات توجه نمود تا این پنل ها، کارایی بهتری در عملکرد درب های اتوماتیک داشته باشد. این نکات عبارتند از:

۱– نوع درب اتوماتیک:

درب های اتوماتیک انواع مختلفی دارند، مانند: درب های اتوماتیک بازویی، در اتوماتیک تاشو و ریلی. کارایی این درب ها با هم متفاوت هستند. توان مصرفی این درب ها هم با یکدیگر فرق دارند و پنل ها متناسب با توان مصرفی آنها، نصب می شوند.

۲– مکان نصب پنل های خورشیدی:

انواع پنل خورشیدی در مکان های آفتاب گیر که بیشترین نورگیری را دارند، نصب می شوند. مثلاً باید جایی باشد که ساختمان های همسایه جلوی رسیدن نور به آن را نگیرند.

۳– میزان کار درب اتوماتیک:

سایز پنل های خورشیدی با توجه به نحوه کارکرد و میزان انرژی که نیاز دارند برای کارکرد روزانه، تعیین می شود. هر چه از درب اتوماتیک بیشتر استفاده شود، مطمئنا به انرژی بیشتری نیاز دارد به همین خاطر باید یک پنل بزرگتر برای آن نصب شود.

علت استفاده از پنل خورشیدی در درب های اتوماتیک

پنل های خورشیدی در مناطق آفتاب گیر برای تأمین انرژی لازم جهت باز و بسته کردن درب های اتوماتیک، به کار گرفته می شوند. هر چقدر خورشید تابش بیشتری داشته باشد، نیروی برق بیشتری توسط این پنل ها تولید می شود. در تولید و نصب درب های اتوماتیک تکنولوژی پیشرفته ای مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه برای تولید انرژی های فاقد آلودگی و صرفه جویی کردن در مصرف برق از پنل های خورشیدی استفاده می کنند. درب های اتوماتیک گزینه های مناسبی جهت استفاده از پنل خورشیدی هستند. این علم تا حدی پیش رفته است که حتی می توان، در هوای ابری هم با انرژی خورشید نیروی برق تولید کرد. این خصوصیت در پنل ها باعث بالا رفتن میزان کاربرد آنها، مخصوصاً در درب های اتوماتیک با مصرف بالای انرژی می شود. باتری های به کار گرفته شده برای درب های اتوماتیک در مدت زمان پایین شارژ شده و به سادگی خالی نمی شوند. بعضی از مدل های باتری یک ماه برای خالی شدن زمان می گیرند.

کلام آخر

پنل های خورشیدی بهترین گزینه در بالا بردن عملکرد درب های اتوماتیک می باشند. این پنل ها با استفاده از نیروی تابش خورشید و تبدیل آن به نیروی برق، یک انرژی پاک جهت باز و بسته شدن درب های اتوماتیک تولید می کنند. این انرژی با توجه به نوع درب و مکان نصب و … متفاوت می باشد. در این مقاله با کاربرد پنل های خورشیدی در عملکرد درب های اتوماتیک آشنا شدید. اینکه درب های اتوماتیک را چگونه به این منبع تغذیه متصل کنید، نکاتی هستند که باید از متخصصان آنها سؤال بپرسید. شرکت ایمن پاد سپهر ارائه کننده انواع درب های اتوماتیک می باشد که کارشناسان زیادی، جهت پاسخگویی به سؤالات شما به صورت فعال دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *