انواع شیشه درب اتوماتیک

از درب اتوماتیک شیشه ای در مکان های پر رفت و آمد همچون ادارات، فرودگاه ها، بیمارستان ها، بانک ها و … استفاده می شود. از جمله مزایای این مدل درها می توان به فراهم نمودن میدان دید مناسب و همچنین امکان عبور نور از طریق شیشه درب اتوماتیک اشاره کرد (۱). از دیگر مزایای این مدل درب ها سهولت در رفت و آمد کاربران می باشد.
از انواع درب اتوماتیک شیشه ای می توان: درب اتوماتیک کشویی، تلسکوپی، درب کشویی منحنی یا قوس دار، درب اتوماتیک تاشو یا آکاردئونی، درب اتوماتیک گردان و درب اتوماتیک لولایی اشاره نمود. رایج ترین درب اتوماتیک شیشه ای درب اتوماتیک کشویی است. در فضاهایی همچون بیمارستان ها استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای در مدل های کشویی و تلسکوپی رواج بیشتری دارند.
جهت آشنایی با انواع شیشه درب اتوماتیک، تعویض شیشه این درب ها و شیشه سکوریت درب اتوماتیک با ایمن پاد سپهر همراه باشید.

انواع شیشه درب اتوماتیک

با توجه به مکان مورد نظر، میزان امنیت مورد انتظار و قابلیت دید می توان از مدل های متنوع شیشه درب اتوماتیک استفاده نمود. از انواع شیشه درب اتوماتیک می توان به مدل های زیر اشاره کرد:

به شکل نرمال برای فریم های آلومینیومی، ضخامت شیشه درب اتوماتیک داخل فریم ها با توجه به سایز لاستیک و موارد دیگر حدودا ۱۰ میلی متر می باشد. شیشه های مورد استفاده در درب اتوماتیک شیشه ای معمولا بی رنگ هستند. ولی با توجه به سلیقه یا طراحی پروژه مد نظر می توان از رنگ های دودی، برنز یا … استفاده نمود. اصلی ترین تفاوت شیشه سکوریت رنگی در استفاده از ترکیبات شیمیایی است که منجر به افزایش قیمتی در حدود ۳۰ درصد بیشتر از شیشه سکوریت بی رنگ می گردد.
از شیشه لمینت نیز به علت خاصیت ضد گلوله بودن در مکان هایی که به لحاظ امنیتی حائز اهمیت می باشند استفاده می گردد. از دیگر مزایای این نوع شیشه، عایق بودن در برابر عبور سر و صدا می باشد. همچنین در ساختمان هایی که در معرض طوفان و یا سایر بلایای طبیعی قرار دارند، استفاده از شیشه لمینت برای شیشه درب اتوماتیک توصیه می گردد. این شیشه ها در صورت شکستن، تبدیل به ذرات ریز و مکعب شکل می شوند که میزان آسیب و صدمات کمتری از خود بر جای می گذارند. در استفاده از شیشه لمینت یا چند لایه (با توجه به نوع کاربری) باید از فریم های مخصوص که ظرفیت بالاتری جهت این افزایش ضخامت شیشه دارند استفاده شود.
فرایند تولید شیشه سند بلاست، از طریق پاشیدن شن و ماسه با شدت زیاد بر روی شیشه انجام می شود. برای سند بلاست کردن شیشه ها از ماسه‌ ای مشخص به همراه کمپرسورهای هوای مخصوص استفاده می شود. برای ایجاد درجه ماتی بیشتر فرایند پاشش ماسه بر روی شیشه می بایست با فشار بیشتری انجام گردد. از مزایای این نوع شیشه جلوگیری از دیده شدن فضای درونی ساختمان یا قسمت مورد نظر است. شیشه سند بلاست شده به طور کلی در دو نوع سند بلاست طرحدار یا کامل مات رایج هستند. از این مدل شیشه نیز می توان جهت چاپ لوگو و ایجاد طرح مورد نظر بر روی شیشه درب اتوماتیک استفاده نمود.

زیبایی درب اتوماتیک شیشه ای
درب اتوماتیک شیشه‌ای به زیبایی ساختمان کمک بزرگی می‌کند.

تعویض شیشه درب اتوماتیک

برای تعویض شیشه درب اتوماتیک شیشه ای روش مخصوصی وجود دارد. در ادامه این متن به ارائه نکات مورد نیاز جهت تعویض شیشه درب اتوماتیک های مرسوم پرداخته ایم.
چنانچه درب اتوماتیک شیشه ای دارای فریم باشد، ابتدا باید شیوه فیکس شدن شیشه درون فریم چک گردد. برای فیکس کردن شیشه داخل فریم درب از چسب و یا لاستیک استفاده می شود. در صورتی که از لاستیک استفاده شده باشد تعویض شیشه راحت تر انجام می گردد.
اما در صورت استفاده از چسب هنگام تعویض شیشه درب اتوماتیک امکان آسیب رسیدن به فریم درب وجود دارد. در این شرایط می بایست کل قاب آلومینیومی دور شیشه و شیشه تعویض شود. در این شرایط کافی است ابتدا عملیات فک فریم صورت گرفته و سپس شیشه تعویض شود.
از آنجایی که استفاده از درب اتوماتیک کشویی بیشتر رایج است، در این قسمت به طور خلاصه به تعویض شیشه این مدل درب پرداخته ایم. جهت تعویض شیشه ابتدا می بایست پیچ های بالا و پایین پانل کشویی باز شود. سپس به قسمت بالای فریم ضربه ای آهسته زده شده و شیشه از روی ریل ها بلند می شود.
ذکر این نکته نیز الزامی است که ابعاد شیشه مورد نیاز با توجه به مدل و ابعاد درب اتوماتیک شیشه ای تعیین می گردد.

شیشه سکوریت درب های اتوماتیک

برای تولید شیشه سکوریت، شیشه را تا دمای ۷۰۰ درجه سانتی گراد حرارت می دهند. سپس تحت شرایطی خاص فرایند سرد شدن شیشه آغاز می گردد. با استفاده از فرایند مذکور، شیشه سکوریت تولید شده از شیشه معمولی حدودا چهار برابر مقاوم تر است . با توجه به استفاده از مراحل اضافی در فرایند تولید، این نوع شیشه از شیشه معمولی گران تر است.
درب های شیشه ای مدرن از شیشه سکوریت یا حرارت دیده ساخته می شوند. شیشه سکوریت که به عنوان شیشه مقاوم و حرارت دیده نیز شناخته می شود، برای استفاده در درب های خارجی ساختمان بسیار مناسب است .فرایندی که در ساخت شیشه سکوریت به کار برده می شود باعث مقاومت بالا این نوع از شیشه می گردد. بنابراین چنانچه شیشه درب اتوماتیک از نوع سکوریت انتخاب شده باشد به هنگام شکستگی کمتر متلاشی خواهد شد . یعنی بر خلاف شیشه های معمولی در صورت شکسته شدن شیشه سکوریت قطعات کوچک تر و نسبتا کم خطرتر ایجاد می شود . از دیگر مزایای این شیشه مقاومت بالای آن در برابر شوک های حرارتی است. لازم به ذکر است که این شیشه از ضخامت ۶ تا ۱۰ میلی متر می تواند برای درب اتوماتیک شیشه ای مورد استفاده قرار گیرد.
شیشه سکوریت رفلکس نیز با ایجاد حالت آینه ای یک طرفه در روز مانع از دیده شدن فضای داخلی می گردد. شرایط دید در طول شب از طریق این نوع شیشه کاملا برعکس طول روز می باشد. به طور کلی شیشه سکوریت رفلکس دید فضای داخلی را نسبت به شیشه سکوریت بی رنگ محدودتر می نماید.

نتیجه گیری

با توجه به نکات ارائه شده می توان چنین گفت که از میان انواع درب های اتوماتیک شیشه ای، استفاده از مدل کشویی یا اسلایدینگ رایج تر می باشد. برای شیشه درب اتوماتیک نیز از انواع شیشه سکوریت، سند بلاست و لمینت استفاده می شود. از میان مدل شیشه های عنوان شده، شیشه سکوریت به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه محبوبیت بیشتری دارد. این مدل شیشه در برابر تغییرات دمایی نیز مقاومت خوبی را از خود نشان داده و کمتر دچار تغییر رنگ می شود. چنانچه به شیشه سکوریت ضربه ای وارد و منجر به شکستن آن شود، قطعات ایجاد شده آسیب بسیار کمتری ،نسبت به شیشه معمولی، به افراد وارد می نماید.
جهت تعویض شیشه درب اتوماتیک نیز توصیه می شود که از کمک نیروهای متخصص برای این امر استفاده شود. اما در نهایت برای انجام فرایند تعویض شیشه ابتدا می بایست از شیوه فیکس شدن شیشه درون فریم اطمینان حاصل کرد. در صورتی که از لاستیک برای ثابت نگه داشتن شیشه درون فریم استفاده شده باشد، عملیات تعویض شیشه راحت تر انجام پذیر خواهد بود. اما در صورت استفاده از چسب می بایست کل قاب آلومینیومی دور شیشه همراه با خود شیشه تعویض شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *