شاید برای خیلی از افراد قابلباور نباشد، اما ایده درب های اتوماتیک ۱۰۰ سال پس از میلاد حضرت مسیح مطرح شدهاند! از سوپرمارکتها گرفته تا مدارس، بیمارستانها و ادارات، احتمالاً هرروز در زندگی خود از این درب ها استفاده میکنید. شاید تعجب کنید که ایده اصلی دربهای اتوماتیک در واقع از یونان باستان منشأ گرفته شدهاند. هرون از اسکندریه، ریاضیدان یونانی، یک سیستم درب اتوماتیک را با استفاده از یک سری طناب و قرقره اختراع کرد. در این سیستم آب توسط یک آتشسوزی بزرگ گرم میشد و به ظروف مخصوصی پمپاژ میشد که سیستم بازشو را فعال میکرد. تا انتهای این مقاله همراه ایمن پاد سپهر باشید.
بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک
در این مقاله ما به بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک میپردازیم. اولین درب باستانی را به شما معرفی میکنیم. سپس مخترع و تولیدکننده تجاری درب های اتوماتیک را به شما معرفی میکنیم. در نهایت نیز تکنولوژیهای مورد استفاده در این درب ها را برای شما توضیح میدهیم.
مخترع درب اتوماتیک چه کسی بود؟
در بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک باید به اختراع درب اتوماتیک نوین در سال ۱۹۵۴ میلادی اشاره کرد. در سال ۱۹۵۴، دی هورتون و لو هیویت اولین درب اتوماتیک کشویی که مشابه درب های امروزی بود را اختراع کردند. در سال ۱۹۶۰، آنها شرکت Horton Automatics Inc را تأسیس کردند و اولین درب کشویی خودکار تجاری را در بازار به فروش رساندند.
دنیای باستانی و تاریخچه درب های اتوماتیک!
اگر بخواهیم به تاریخچه درب های اتوماتیک در دنیای باستان نگاهی بیندازیم به اولین مخترع و ایده پرداز درب های اتوماتیک میرسیم. در قرن اول پس از میلاد، ریاضیدان اسکندریه هرون، اولین درب اتوماتیک شناختهشده را اختراع کرد. این اختراع از گرمای آتشی که کشیش معبد شهر روشن کرده بود استفاده میکرد. در این فرآیند، پس از چند ساعت فشار اتمسفر در یک ظرف برنجی ایجاد میشد که باعث میشد آب را به ظروف مجاور پمپ کند. این ظروف مانند وزنههایی عمل میکردند و از طریق یک سری طناب و قرقره درهای معبد را تقریباً در زمانی که مردم برای عبادت میآمدند باز میکردند. همچنین هرون از برنامه مشابهی برای باز کردن دروازههای شهر استفاده کرد. این اقدامات اولین اقدامات در خصوص ساخت درب اتوماتیک بوده است.
در بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک در سالهای اخیر، در سال ۱۹۳۱، مهندسان Horace H. Raymond و Sheldon S. Roby که در شرکت Stanley Works فعالیت داشتند، اولین مدل از یک دستگاهی را طراحی کردند که باعث باز شدن درب اتوماتیک میشد. این اختراع در همان زمان به ثبت رسیده و در رستوران Wilcox Pier در West Haven، کانکتیکات برای راحتی پیشخدمتهایی که بشقابهای غذا و نوشیدنی را حمل میکردند، نصب شد.
پیشرفت تکنولوژی و تکوین درب های اتوماتیک
همراه با توسعه تکنولوژی، درب های اتوماتیک نیز از حالتهای قدیمی جدا شده و به شکل امروزی در آمدند. در نتیجه تاریخچه درب های اتوماتیک دچار تغییر و تحول شد. امروزه از روشهای مختلفی برای عملکرد درب اتوماتیک استفاده میشود.
در بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک باید به این نکته اشارهکنیم که “دورما” اولین برند درب اتوماتیک در جهان در سال ۱۹۴۵ مدلهای مختلف درب اتوماتیک هیدرولیک و بادی را وارد بازار کرد. در سال ۱۹۶۲ درب های اتوماتیک برقی ظاهر شدند.
بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک و تکنولوژی مورد استفاده
بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک نشان میدهد که بارها ساختار و سازوکار محرک این درب ها تغییر کرده است. با این حال در سالهای اخیر از روشهای مدرن شامل حسگرها و سنسورها در درب های اتوماتیک استفاده شده است.
انواع سیستمهای استفاده شده در فرایند باز شدن اتوماتیک
- سیستم سنسور فشار/وزن: – همانطور که از نام آن پیداست، این سیستم بر روی تغییر مکانیسم فشار یا وزن کار میکند. در این فرایند، سنسورها در یک محل بسیار استراتژیک مانند چهارچوب در، بخش ورود و خروجی در، کابین درب (کابین درب های گردان) قرار میگیرند، بنابراین فرد مجبور است از روی سنسور عبور کند تا از در عبور کند. نکته قابل توجه در این سیستم این است که تا زمانی که سنسورها تحریک می شوند، درب باز خواهند ماند!
- سیستم سنسورهای مادون قرمز: – در بررسی تاریخچه درب های اتوماتیک به سنسورهای مادون قرمز می رسیم. این سنسورها در ابتدا بسیار کاربردی بودند؛ اما کمکم استفاده از آنها کاهش پیدا کرده است. در این سیستم دستگاهی بر روی در تعبیه شده که هرگونه تغییر دما را تشخیص میدهد. به محض اینکه شخصی به سمت در میرود، گرمای تولیدشده توسط بدن انسان را تشخیص داده و در را باز میکند.
- سیستم آشکارساز حرکت: – این سیستم پرکاربردترین سیستم در سراسر جهان است. زیرا با حس کردن حرکت یک فرد کار میکند. این سنسور هر حرکتی را در جلو یا پشت درها تشخیص میدهد و سیستمی را فعال میکند که درها را باز میکند. سنسورها در کنار درب ها نصب میشوند و از پرتوهای ماکروویو برای تشخیص حرکت استفاده میکنند. این پرتوها از آنتنی که از درها به سمت بیرون اشاره میکند آزاد میشوند. استفاده از این سیستم بسیار راحت و همچنین بسیار مؤثر است.
ضرورت اختراع درب اتوماتیک
تاریخچه درب های اتوماتیک به ضرورت اختراع درب اتوماتیک نیز اشاره کرده است. در گذشته این درب ها برای راحتی و یا برای جلبتوجه برخی از افراد ساخته می شدند؛ اما امروزه اهداف دیگری نیز دارند. درب های اتوماتیک نهتنها راحتی را به کاربران ارائه میدهند، بلکه مزایای مختلفی مانند صرفهجویی در انرژی، امنیت و بهداشت را نیز به همراه دارند.
- مزیت دسترسی: درب های اتوماتیک را میتوان بدون استفاده از دست، باز کرد. حتی با داشتن چمدان در هر دو دست یا حمل گاری، بهراحتی باز میشوند. امروزه درب های اتوماتیک به طور گسترده در مکانهای پر رفتوآمد مانند ساختمانهای تجاری، هتلها و مراکز عمومی، برای نشان دادن خدمات خوب به مشتریان استفاده میشوند.
- فرآیند باز شدن بدون مانع: در دنیای امروزی درب های اتوماتیک خدمات عالی را به مشتریان ارائه میدهند. این درب ها به همه اجازه میدهند بدون در نظر گرفتن سن و تواناییهای فیزیکی، بهراحتی وارد ساختمان ها شوند. حتی در برخی از کشورها، درب اتوماتیک برای توالتهای چندمنظوره در اماکن عمومی مانند ایستگاهها و دفاتر شهری به شدت توصیه میشود. افراد سالمند و افراد معلول، کودکان، مادران باردار و غیره میتوانند بهراحتی از درب اتوماتیک استفاده کنند.
- ذخیره انرژی: درب های اتوماتیک به طور مؤثری به صرفهجویی در انرژی و کاهش هزینههای گرمایش و سرمایش سالانه کمک میکنند. در واقع این درب ها فقط در صورت فعال شدن، باز میشوند. همچنین به طور خودکار نیز بسته میشوند. با این کار فرایند بازماندن درها از بین میرود. در نتیجه اتلاف انرژی گرمایی و یا سرمایی رخ نمیدهد. آنها همچنین از خروج تهویه مطبوع، ورود هوا و گردوغبار بیرونی به داخل ساختمانها جلوگیری میکنند.
- مدیریت بهداشت: فرایند باز و بسته شدن خودکار دربهای اتوماتیک راهحلی بهینه را برای بیمارستانها و کارخانههای مواد غذایی (که در آنها بهداشت ضروری است) ارائه میدهد. درب اتوماتیک با عملکرد هوابند (کنترل فشار هوا) میتواند با افزایش فشار هوای اتاق، از ورود گرد و غبار و کثیفی به داخل فضای ساختمان ها جلوگیری کند. این عملکرد برای اتاق عمل و سایر محیطهای کنترل شده مناسب است.
نتیجهگیری
تاریخچه درب های اتوماتیک نشان میدهد که از دیرباز این درب ها مورد توجه بودهاند. با این حال با پیشرفت تکنولوژی در دهههای اخیر استفاده از این درب ها به شدت رواج پیدا کرده است . درب های اتوماتیک معایبی نیز دارند. با این حال، حتی با در نظر گرفتن معایب سیستم درب اتوماتیک، این فناوری بسیار راحت بوده و در سراسر جهان برای سهولت حرکت افراد و ورود و خروجی به داخل ساختمانها استفاده میشوند. در واقع مزیت استفاده از درب اتوماتیک بسیار بیشتر از معایب محدود آن است. نکته قابل توجه در خصوص این درب ها این است که موارد خرابی سیستم در این درب ها بسیار نادر است. همچنین درب های اتوماتیک میتوانند ایمنی و امنیت مناسبی را برای یک منطقه خاص ایجاد کنند.