در این مقاله ایمن پاد سپهر انواع دیوار های جدا کننده و کاربرد ها و ویژگی های آن ها را شرح خواهیم داد. برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان همچون پذیرایی، نشیمن و هال از این نوع دیوار ها استفاده میشود. دیوار های جدا کننده در اتاق های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع دیوارها کاربردهای بسیار زیادی دارند. به عنوان مثال می توان فضای بزرگ خانه را توسط این دیوار ها به فضاهای کوچکتر و خصوصیتری تبدیل کرد. لازم به ذکر است که دیوارهای جدا کننده از ظاهری بسیار شیک، مدرن و زیبا برخوردار هستند. استفاده از این نوع دیوارها در اتاق و نشیمن باعث زیبایی چند برابر فضا میشود.
دیوار جدا کننده چیست؟
قبل از هر چیز باید دلیل استفاده تان از این دیوار ها را مشخص نمایید. زیرا این دیوار ها دارای مدل های مختلفی مانند اسپورت و ساده هستند. بسیاری از آن ها صرفا برای جدا کردن یک محیط از محیط دیگری هستند و بسیاری نیز به جهت طراحی داخلی زیبا تر استفاده میشوند.
انواع دیوار های جدا کننده یا دیوار های پارتیشن، فضا های ساختمانی همچون نشیمن و اتاق را تفکیک میکنند. دیوار های جدا کننده با تفکیک سازی فضا ها باعث ایجاد حریم خصوصی میشوند. از مهم ترین مزایای دیوار های پارتیشن میتوان به انعطاف پذیر بودن آن ها اشاره کرد. لازم به ذکر است که این نوع دیوار ها علاوه بر محیط خانه در محیط های اداری، آموزشی و درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. دیوار های پارتیشن انواع بسیار گوناگونی دارند؛ پارتیشن اتوماتیک و غیر اتوماتیک. این نوع دیوار ها از جنس های متنوعی ساخته میشوند. به عنوان مثال جنس دیوار های جدا کننده از چوب، فولاد، آلومینیوم و … میباشد. همچنین بدنه این دیوارها از جنس هایی همچون فولاد، الوار، فلز، چوب و پنل های گچی پوشش داده میشود. لازم به ذکر است که این پوشش ها به وسیله بست ها بر روی دیوار ها پیاده سازی میشوند. برای هم سطح و یکدست دیده شدن سطح دیوار ها و پوشانده شدن درز های موجود در دیوار ها از درزگیر استفاده میکنند.
انواع دیوار های جدا کننده
انواع دیوار های جدا کننده یا دیوارهای پارتیشن میتوانند از جنس چوبی فایبر گلاس و شیشه ای و ام دی اف باشند. بر اساس ۲ پارامتر موقعیت و مصالح تشکیل دهنده دیوارهای جدا کننده را به انواع گوناگونی تقسیم بندی میکنند. دیوارهای پارتیشن بر اساس موقعیت به دو نوع میانقاب و تیغه ای تقسیم میشوند. میانقاب به نوعی از دیوارها گفته میشود که در داخل قاب قرار دارند. همچنین دیوارهایی که در خارج از قاب قرار دارند به آنها دیوارهای جدا کننده تیغه ای گفته میشود. دیوارهای جدا کننده بر اساس مصالح تشکیل دهنده به دیوار های پیش ساخته و گچی تقسیم میشوند. نوعی دیگر از دیوارهای پارتیشن به نام درهای کشویی میباشد که برای دکوراسیون داخلی منزل بهترین گزینه است. درهای کشویی طرح ها و سبک های متنوعی دارند. لازم به ذکر است که در های کشویی را میتوانید در هر رنج قیمتی پیدا کنید. این در ها در انواع گوناگونی همچون در های ضخیم و در های شیشه ای و شفاف وجود دارند.
قفسههای کاربردی، پانلهای شناور، پرده های آویخته، پارتیشنهای طرح دار و پانلهای چوبی انواع دیگری از دیوارهای جدا کننده میباشند.قفسههای کاربردی یکی از پرکاربردترین دیوارهای جدا کننده میباشد. از ویژگی های قفسه های کاربردی میتوان به محلی برای نگهداری وسایل و لوازم و تفکیک سازی فضا های اتاق اشاره کرد. همچنین این نوع دیوار های جدا کننده بخشی از تزیینات منزل به شمار میآیند. پانل های شناور فضای خصوصی را در اتاق خواب و نشیمن به وجود میآورند. پرده های آویخته یکی از شیک ترین دیوار های پارتیشن است که از قیمت بسیار منصفانه و مقرون به صرفه ای برخوردار است. این پرده ها توسط میله ای بر روی سقف آویزان میشوند. پارتیشن های طرح دار یکی دیگر از دیوار های جدا کننده شیک هستند که باعث ایجاد فضایی خصوصی در اتاق خواب و نشیمن میشوند. از پانل های چوبی برای تفکیک کردن اتاق غذا خوری از نشیمن استفاده میکنند.
کاربردهای انواع دیوارهای جدا کننده
در این قسمت از مقاله میخواهیم به کاربرد ها و جزئیات بیشتر انواع دیوار های جدا کننده بپردازیم. یکی از معروف ترین و بهترین دیوار های جدا کننده دیوار های جداکننده اسپورت میباشد. توسط دیوار های جداکننده می توان اتاق، نشیمن و قسمت های مختلف اداره ها و ارگان های مختلف را به قسمت های مختلفی تقسیم کرد. از کاربرد های دیوار جدا کننده، میتوان به سطح اشغال بسیار کم و سادگی اجرا اشاره کرد. همچنین برای ساخت چنین دیوار جدا کننده ای به مصالح و لوازم بسیار کمی نیاز است. این نوع دیوار جدا کننده بسیار سریع تر ساخته میشود. دیوار جدا کننده، ویژگی ها و کاربرد های بسیار زیادی دارد. این نوع دیوار ها در محیط هایی که در معرض ضربه هستند و ارتفاع بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرند.
دیوار های جداکننده از دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف آن ساخته شده است. این نوع دیوار از عبور صدا به قسمت دیگر آن جلوگیری میکند. همچنین این دیوار جدا کننده بهترین عایق صدا میباشد. دیوار های جدا کننده از حجم و تراکم بسیار بالایی برخوردار است. از این نوع دیوار در مکان هایی همچون سرویس بهداشتی و … استفاده میکنند. ناگفته نماند که در این نوع دیوار ها از بادبند استفاده میشود.
دیوار های جدا کننده آجری برای خانه های کلاسیک بسیار مناسب هستند. لازم به ذکر است که امروزه برای زیباتر دیده شدن ساختمان ها از دیوار های جدا کننده آجری استفاده میکنند. یکی از بارزترین و مهم ترین ویژگی این نوع دیوار ها مقاومت بالای آن میباشد. یکی دیگر از مقرون به صرفه ترین نوع دیوار ها، دیوار های جدا کننده شیشه ای میباشد. در محیط های تجاری و اداری از این نوع دیوار ها استفاده میکنند. لازم به ذکر است که دیوار های جدا کننده شیشه ای بهترین عایق صدا هستند.
علاوه بر این ها، با استفاده از دیوار های جدا کننده میتوان قسمت های مختلف بیمارستان ها را نیز از هم جدا کرد. برای مثال، در قسمت اورژانس میتوان با استفاده از این دیوار ها، بین تخت های بیماران فاصله ای ایجاد کرد و در مقابل آن پرده کشید. در این صورت، همراه بیمار نیز میتواند به راحتی در کنار بیمار باشد.
یکی دیگر از کاربرد های این دیوار ها، جدا سازی قسمت آقایان و بانوان در مساجد میباشد. در گذشته از پارچه ای برای این کار استفاده میشد. اما امروزه با استفاده از این دیوار ها میتوان قسمت بانوان و آقایان را از هم جدا کرد. این دیوار ها متحرک هستند و در زمان دلخواه میتوان آن ها را جابجا کرده و فضا را بزرگ و کوچک کرد.
نتیجه گیری
در این مقاله ویژگی ها و کاربرد های انواع دیوار های جدا کننده را مورد بررسی قرار دادیم. از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های این نوع دیوار ها میتوان به عایق صوتی و حرارتی بودن آن ها اشاره کرد. عملکرد لرزه ای مناسب و حمل و نقل آسان و ارزان آن از بارزترین ویژگی های دیوار جدا کننده است. همچنین دیوار های جدا کننده به سرعت و به آسانی قابل اجرا هستند. لازم به ذکر است که دیوار های جدا کننده به عنوان دیوار اصلی در ساختمان ساخته نمیشوند. در حالت کلی این دیوار ها علاوه بر جداسازی قسمت های مختلف یک محیط، دارای قابلیت تزئینی نیز هستند.