انواع فریم درب برقی

آشنایی با فریم درب برقی و شناخت انواع آن، در درک عملکرد درب‌های اتوماتیک بسیار اهمیت دارد. درب برقی یا همان اتوماتیک، به دربی گفته می‌شود که با کمک ریموت‌های کنترل و یا حسگرهای حرکتی، باز و بسته می‌شود. درب‌های برقی مدل‌های متنوعی دارند. بر حسب همین تنوع و مدلی که دارند، در جهات مختلف باز و بسته می‌شوند. در مکان‌های مختلفی برای ورود و خروج از درب برقی استفاده می‌شود. ورودی مجتمع‌های مسکونی، مراکز خدماتی و بانک‌ها از جمله این امکان به حساب می‌آیند. بر حسب نحوه کارکرد، درب برقی را می‌توان به سه نوع مکانیکی، پنوماتیکی و هیدرولیکی تقسیم کرد. هر کدام از این مدل‌ها بر اساس نحوه عملکرد، شامل قطعات مختلفی می‌شوند. از جمله این قطعات و شاید یکی از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به فریم درب برقی اشاره کرد. علی رغم اهمیت قطعات دیگر، نظیر موتور الکتریکی، در این مقاله فریم فلزی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فریم درب برقی چیست و چه کاربردی دارد؟

بررسی فریم درب برقی زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، که به موضوع افزایش میزان استفاده از درب‌های برقی واقف باشیم. در گذشته استفاده از درب‌های برقی امری تجملاتی به حساب می‌آمد. با پیشرفت تکنولوژی و سهولت استفاده از درب‌های برقی، آن امر تجملاتی جای خود را به امری ضروری داد. این مهم، در خصوص اماکنی که از میزان بالای رفت و آمد برخوردارند، بسیار حائز اهمیت است. به طور کلی درب اتوماتیک را به دو نوع درب برقی گاراژی و درب برقی شیشه‌ای تقسیم می‌کنند. هر دو مورد را به وفور می‌توان، در سطح شهر و محله‌های مختلف مشاهده کرد. اغلب ساختمان‌ها برای درب ورودی پارکینگ خود، از نوع اتوماتیک گاراژی استفاده می‌کنند. در ورودی مراکز تجاری، کافه‌ها و مراکز خرید هم از نوع اتوماتیک شیشه‌ای استفاده می‌شود. در ادامه فریم درب برقی شیشه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
فریم درب برقی شیشه‌ای دو کاربرد مهم دارد؛ نخست افزایش ایمنی و استحکام است. دوم، زیبایی بیشتری به درب برقی می‌بخشد. هر فریم متناسب با نوع درب مورد نظر، طراحی می‌شود. زمانی که نوع درب برقی مشخص شود، مرحله اندازه گیری و برش فریم در دستور کار قرار می‌گیرد. برای اتصال فریم و شیشه از یراق آلات مخصوصی استفاده می‌شود. فیکسچر و لاستیک از جمله مهم‌ترین یراق آلات مورد استفاده، به حساب می‌آیند. جنس فریم‌هایی که استفاده می‌شوند، معمولا از نوع استیل یا آلومینیوم است. این فریم‌ها قیمت‌های بسیار متنوعی دارند. ارزش گذاری بر مبنای رنگ و نوع آن‌ها انجام می‌شود. البته فریم‌های تهیه شده از جنس آلومینیوم در قیاس با جنس استیل، قیمت پایین‌تری داشته و سریع‌تر آماده می‌شوند.

انواع فریم درب برقی

با توجه توضیحات ارائه شده، تا به حال این نکته روشن گردید که یکی از روش‌های تقسیم بندی فریم درب برقی، بر مبنای جنس آن است. جنس استیل و آلومینیوم دو نوع کلی را متمایز می‌کنند. ملاک‌ دیگری هم برای طبقه بندی فریم‌ها وجود دارد. می‌توان فریم‌ها را بر مبنای قرارگیری و البته نحوه استفاده از آن‌ها، گروه بندی کرد. فریم کفی و فریم ارتفاع از جمله مهم‌ترین موارد این نوع تقسیم بندی محسوب می‌شوند.

فریم آلومینیومی

در مرحله اول آلومینیوم جلا داده می‌شود. وان یا محفظه‌ای بزرگ را مملو از موادی خاص می‌کنند. آلومینیوم در آن جلا داده می‌شود. سطح آن زبر می‌شود. در این حالت رنگ پذیری فلز به مراتب افزایش می‌یابد. در ادامه پودر الکترواستاتیک به فلز اضافه می‌گردد. بعد از ریختن پودر روی آلومینیوم، آن را با دمای ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد تحت حرارت قرار می‌دهند تا کاملا پخته شده و رنگ خشک شود. در پایان برش کاری انجام می‌شود.
روش دیگری هم برای تهیه فریم درب برقی از جنس آلومینیوم وجود دارد. در این روش از رنگ آنادایز استفاده می‌شود. در واقع فریم‌های تهیه شده به روش الکترواستاتیک، بعد از مدتی کم رنگ می‌شوند. آنادایز از جمله موادی است که باعث دوام و جلای بیشتر رنگ می‌شود. البته آنادایز روی هر نوع فلزی قابل استفاده نیست. تنها شمش خالص آلومینیوم ۶۰۶۳، از چنین قابلیتی برخوردار است. فریم‌های پوشانده شده از رنگ آنادایز از زیبایی و جلوه بسیار بیشتری برخوردارند.

فریم استیل

فریم استیل در اصل نوع دیگری از همان فریم آلومینیومی است. برای تهیه آن روکشی از استیل بر روی آلومینیوم کشیده می‌شود. فریم های استیل موجود در بازار در دو نوع ساده و خش دار تولید می‌شوند. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع فریم، تنوع ویژه آن در رنگ است. امکان بسیار خوبی برای تولید انواع فریم در رنگ‌های مختلف را به دست می‌دهد. بنابراین بسیاری از کارفرمایان، به علت آزادی در انتخاب رنگ، فریم‌های تولید شده از جنس استیل را ترجیح می‌دهند.

فریم کفی درب برقی

از دیگر انواع فریم درب برقی، فریم‌هایی را معرفی کردیم که بر مبنای نحوه اتصال شیشه به آن‌ها تقسیم بندی می‌شوند. در واقع این نحوه اتصال شیشه و فریم ارتباط مستقیمی با ابعاد و وزن شیشه دارد. فریم کفی، در اصل همان فریمی است که در کف درب قرار می‌گیرد. ابعاد آن بسته به نیاز، از ۶ تا ۱۰ سانتی متر تغییر می‌کند.

فریم ارتفاع

فریم ارتفاع که به آن فریم بغل یا کناری هم گفته می‌شود، در اطراف درب و کنار شیشه نصب می‌شود. ابعاد آن بین ۲ الی ۶ سانتی متر است.

فریم برقی استیل
فریم برقی استیل

ابعاد فریم درب برقی

فریم درب برقی متناسب با شیشه‌ای که روی آن نصب می‌شود، قابل بررسی است. این فریم می‌تواند پهن یا باریک باشد. همه این موارد به ضخامت شیشه مورد استفاده بستگی دارد. به طور مثال اگر شیشه زیر ۱۰۰ کیلوگرم باشد، از فریم باریک استفاده می‌شود. ابعاد این فریم به عرض ۳.۵ و کفی ۶ سانتی متر است. بیشتر برای شیشه‌های باریک و با وزن کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع دیگر فریم، به فریم پهن معروف است. ابعاد این مدل، به عرض ۶ و کفی ۸ سانتی متر است. در مواردی که شیشه سفارشی سازی شده باشد، وزن بسیار زیادی پیدا می‌کند. با هدف ایجاد مقاومت بیشتر، در این موارد از فریم پهن استفاده می‌شود. با این حال در اغلب درب‌های شیشه‌ای کشویی از همان فریم باریک استفاده می‌شود.

نتیجه گیری

به طور اجمالی به معرفی درب برقی و انواع آن پرداختیم. در این بین فریم درب برقی را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار دادیم. آگاهی از مدل‌های مختلف و کارایی هر کدام، در انتخاب نهایی افراد بسیار تاثیر گذار است. فراموش نکنیم که با گسترش استفاده از درب برقی، حق انتخاب افراد نیز گسترده‌تر می‌شود. البته باید مزایای استفاده از درب‌های برقی شیشه‌ای را نیز توضیح داد. دیگر، همچون گذشته، صرفا یک کالای تجملاتی به حساب نمی‌آیند. بنابر دلایلی، مقرون به صرفه‌تر از سایر درب‌ها به حساب می‌آیند.
در مصرف انرژی صرفه جویی می‌کنند؛ از ورود و خروج بیهوده سرما یا گرما جلوگیری به عمل می‌آورند. در هنگام باز و بسته شدن، آلودگی صوتی ایجاد نمی‌کنند. مصرف برق بسیار کمی دارند. بنابراین در کاهش مصرف انرژی هم موثر عمل می‌کنند. ظاهر زیبایی دارند و به راحتی نصب می‌شوند. همان طور که می‌دانید، این شیشه‌ها از نوع سکوریت ساخته می‌شوند. با کمک فریم آلومینیومی به خوبی از آن‌ها در برابر شکسته شدن محافظت می‌شود. توجه داشته باشید که روی فریم، شیارهایی وجود دارد که از یک طرف به چهارچوب و از طرف دیگر به شیشه وصل می‌شود. با کمک لاستیک‌هایی که پیش‌تر به آن‌ها اشاره شد، شیشه در جای خود محکم می‌گردد. با این روش، جلوی لرزش شیشه گرفته شده و مقاومت آن در برابر شکسته شدن افزایش می یابد. کیفیت تمامی موارد ذکر شده در تعیین قیمت نهایی یک درب برقی بسیار تاثیر گذار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *