در این مقاله به بررسی دستگاه‌هایی می‌پردازیم که قابلیت تشخیص چهره برای کنترل ورود و خروج پرسنل را دارا هستند و قابلیت تشخیص چهره و هویت کارمندان مورد بررسی قرار می‌گیرد. تا انتهای این مقاله همره ایمن پاد سپهر باشید تا بیشتر با سیستم های کنترل ورود و خروج مبتنی بر چهره‌نگاری آشنا شویم.

دستگاه تشخیص چهره چیست؟

دستگاه قابلیت تشخیص چهره ، شیوه ای نوین برای شناسایی چهره کارمندان در سازمان‌ها و ادارات است. این نوع دستگاه‌ها در مراکز پلیس نیز برای شناسایی افراد گم شده و مجرمین مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه‌های تشخیص هویت، بر مبنای خطوط صورت و مشخصات منحصر به فرد مانند فاصله چشم‌ها، فاصله چشم تا بینی و فاصله دیگر اجزاء صورت با هم، عمل پردازش را انجام می‌دهد. این فناوری خارق العاده و کاربردی از جمله نوین‌ترین سیستم‌های تردد می‌باشد که چند سالی است وارد بازار داخلی ایران نیز شده است. این ابزار تشخیص هویت، در مقایسه با دیگر انواع دستگاه‎های حضور و غیاب که با اثر انگشت و کارت عمل می‌کند، از امنیت بالاتری برخوردار است.
قابلیت تشخیص چهره این گونه دستگاه‌ها، با کمک فناوری‌های بکار رفته، تصویر ورودی را در حافظه خود ثبت می‌کند. این تصویر با چهره فرد، مورد پردازش قرار گرفته و هویت شخص تایید می‌شود. این نسل جدید از دستگاه‌های حضور و غیاب در ادارات و سازمان‌ها دارای مزایای متعددی است. در ادامه توجه شما را به این ویژگی‌ها جلب می‌کنیم:

قابلیت تشخیص چهره در این نوع فناوری، بدین گونه است که برای هر کارمند می‌توان یک شناسه تعریف کرد. با توجه به همین شناسه ها، هویت ظاهری فرد توسط دستگاه مورد آنالیز قرار می‌گیرد و کمترین اشتباه یا تفاوت را شناسایی می‌کند . لذا امکان هرگونه تقلب بوسیله سیستم تشخیص چهره به صفر می‌رسد.

قابلیت تشخیص چهره برای کنترل ورود و خروج پرسنل
قابلیت تشخیص چهره برای کنترل ورود و خروج پرسنل

چقدر می توان به قابلیت تشخیص چهره دستگاه‌ها اعتماد کرد؟

قابلیت تشخیص چهره یکی از جذاب‌ترین فناوری‌هایی است که مورد توجه مدیران قرار گرفته است. تجار بسیاری برای این که دستگاه پیشرفته و به‌روز را وارد بازارهای داخلی کنند، در حال رقابت با هم هستند. این ابزار هویت سنج، فعلا از نظر حفظ حریم شخصی و امنیت بالا مورد تایید مدیران سازمان‌ها و موسسات قرار گرفته است. سازندگان این دستگاه، سیستمی را طرح ریزی کرده‌اند که امکان فریب خوردن در آن به حداقل می‌رسد. دستگاه‌های مذکور قادر است تصاویر معمولی را از بین انواع عکس‌های چاپ شده سه بعدی تشخیص دهد.
قابلیت تشخیص چهره توسط این گونه سازه‌ها، توسط اسکن‌های متعدد که بوسیله دوربین‌های مادون قرمز فراهم شده است، انجام می‌شود. همچنین یک حسگر قوی در دستگاه‌های مذکور تعبیه شده است که می‌تواند بوسیله یک پروژکتور نقطه‌ای، صورت افراد را در سی هزار نقطه متفاوت مورد بررسی قرار دهد. این تشخیص عمیق چهره را به شکل سه بعدی آنالیز کرده و هرگونه عکس ثابتی که در برابر این دستگاه‌ها قرار گیرد، به عنوان فریب شناسایی خواهد کرد. تمامی این ابزارهای تشخیص هویت، بارها مورد آزمون قرار گرفته و با کمک شرکت های‌ساخت ماسک توانسته این دستگاه‌ها را مورد ارزیابی دقیق قرار دهد. این که شخصی بتواند این دستگاه‌های خارق العاده را فریب بدهد، احتمالش یک در میلیون می‌باشد.

دستگاه های تشخیص چهره قابلیت اسکن صورت با ماسک را دارند؟

قابلیت تشخیص چهره زمانی مورد توجه بسیار قرار گرفت که دیگر دستگاه‌های حضور و غیاب از نظر بهداشتی محل تردید قرار گرفتند. بسیاری از دستگاه‌های حضور و غیاب با اثر انگشت یا کف دست به پردازش داده‌های هویتی می‌پرداختند. این نوع شیوه‌ها با شیوع کرونا محل تردید و اشکال قرار گرفتند. لذا یک بار دیگر بحث قابلیت تشخیص هویت از روی چهره باعث شد، نگاه‌ها یک بار دیگر به سوی این تکنولوژی منحصر به فرد کشیده شود. اما از طرفی در محیط‌های پرخطر نیز امکان برداشتن ماسک، دستورالعمل‌های بهداشتی را زیر پا می‌گذاشت.
خوشبختانه شرکت‌های پیشرو در ساخت دستگاه‌های قابلیت تشخیص چهره با ماسک، به این نگرانی‌ها پایان دادند. شیوه‌های تشخیص هویت بیومتریکی می‌تواند چهره را از نقطه نظر عنبیه و حتی رگ‌های دست و دیگر نقاط صورت شناسایی کند. نوین‌ترین شیوه احراز هویت با ماسک، کمک گرفتن از یادگیری عمیق است. در این نوع شیوه، از الگوریتمی استفاده می‌شود که دستگاه را قادر می‌سازد تا چهره واقعی فرد را از بین چهره های ماسک زده تشخیص دهد. حتی در زمان حرکت فرد نیز این نوع دستگاه ها قادر به شناسایی اشخاص می باشند.
قابلیت تشخیص چهره با ماسک به این شکل است:
کادر سبزی در پیرامون چهره با ماسک و حاشیه قرمز رنگ در اطراف صورت بدون ماسک قرار می گیرد. با مطابقت دادن این دو کادر سبز و قرمز در آنالیزور دستگاه، داده های واقعی مورد بررسی قرار می گیرند. اگر این اطلاعات داخل کادر سبز و قرمز با داده های دستگاه یکی باشد، احراز هویت فرد بدون هیچ خطایی انجام می گیرد.

تشخیص هویت فرد بوسیله نقاط مادون قرمز
تشخیص هویت فرد بوسیله نقاط مادون قرمز

 

انواع دستگاه تشخیص چهره

قابلیت تشخیص چهره بیومتریک، بدین گونه است که نقاط ویژه مانند، چین و شکن های روی چهره ، شکل جمجمه و ترکیب بندی اجزاء صورت را بررسی می کند. این اطلاعات بدست آمده همراه با داده های هویتی فرد مقایسه می شوند. این شیوه از شناسایی پروسه مهمی دارد که می بایست در حالت نخست همه داده ها وارد یک سیستم شوند تا آزمایش های تشخیص صورت، به درستی و به آسانی انجام شود. این اطلاعات در هنگام ذخیره سازی، کدگذاری می شود تا امنیت داده ها محفوظ بماند. در ادامه توجه شما را به انواع شیوه های شناسایی ترکیبی که مورد استفاده دستگاه های حضور و غیاب قرار می گیرند، جلب می کنیم:

قابلیت تشخیص چهره بوسیله دستگاه حضور و غیاب چشمی نیز امکان پذیر است. این دستگاه ها با تشخیص عنبیه، هویت داده های فرد را بررسی می کند. عنبیه قسمت رنگی و کروی شکلی است که در پشت قرنیه قرار دارد. عنبیه همان بخش رنگی است که مردمک را در بر گرفته و احاطه کرده است. عنبیه هر فردی ویژگی های مختص خود را دارد و با دیگران متفاوت است و حتی در تمام عمر نیز بدون تغییر می ماند. از همین رو، گزینه مناسبی برای تشخیص هویت فرد در مکان های امنیتی می باشد. روش های جذاب دیگری نیز وجود دارد که با بررسی رگ های دست کاربر به پردازش هویت فردی کارمندان می پردازد. رگ دست هر انسانی نیز از نقطه نظر شکل ، ضخامت و قرارگیری آن منحصر به فرد تعریف شده است.
یک نمونه از دستگاه های قابلیت تشخیص چهره

بهترین دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره

قابلیت تشخیص چهره بوسیله دستگاه‌های حضور و غیاب، موضوعی است که همیشه مورد توجه مدیران و سازمان های امنیتی بوده است. در بازارهای داخلی ایران نیز بسیاری از این دستگاه ها خرید و فروش می‌شود. در ادامه قصد داریم دو نمونه دستگاه تشخیص چهره را به عنوان بهترین دستگاه حضور و غیاب به شما پیشنهاد بدهیم.
قابلیت تشخیص چهره با دستگاه تیتان امنیت را به مجموعه شما هدیه می دهد. یکی از موارد بسیار محبوبی است که در ایران به دلیل اسکن و ارزیابی پنجاه هزار صورت در کمتر از یک ثانیه مورد توجه قرار گرفته است.
تیتان از دوربین بسیار با کیفیتی برخوردار است و می تواند با سیستم مادون قرمز چهره را پردازش کند. این عمل حتی در مکان های تاریک و یا در نور بسیار شدید نیز امکان پذیر است و خطای آن صفر است. همچنین، تیتان این توانایی را دارد که در ضمن بررسی تشخیص هویت چهره، از اثر انگشت و کارت نیز برای ارزیابی داده ها استفاده کند. این دستگاه به حسگرهای ضدخش و ضد تقلب نیز تجهیز شده است.
دستگاه دیگری که قابلیت تشخیص چهره در آن بسیار مورد توجه سازمان و ادارات قرار گرفته است، دستگاه Ubio-X Pro 2 است. این دستگاه نیز قادر است در کمتر از یک ثانیه، بیست هزار چهره را شناسایی کند. Ubio-X Pro 2 بیشتر در مکان های پر ترددی مانند فرودگاه ها، ادارات و سازمان های بزرگ استفاده می شود. دوربین این دستگاه از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و توانایی ثبت و پردازش با صورت افراد، اثر انگشت آنها ، کارت یا حتی با وارد کردن رمز عبور را نیز دارد. خوشبختانه دستگاه مذکور قادر است چهره افراد را از فاصله سه متری نیز ردیابی کند. این دستگاه به ساعت، تقویم فارسی مجهز شده است و امکان پشتیبانی از زبان های فارسی، انگلیسی و عربی را داراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *