انواع درب های اتوماتیک که امروزه در مکان های مختلف استفاده می شوند، نتیجه پیشرفت علم و تکتولوژی می باشند. این درب ها دارای سیستم برنامه ریزی شده و هوشمندی هستند که قادر به تشخیص شرایط مختلف می باشند. نحوه کارکرد این درب ها بدون دخالت دست و اعمال فشار بر آنها است.
انواع درب های اتوماتیک کدامند؟
یکی از موارد مهم در مورد انواع درب های اتوماتیک، تقسیم بندی آنها در دسته بندی های متنوع است. انواع درب اتوماتیک در حالت کلی شامل دسته بندی های زیر می باشند.
- درب های اتوماتیک شیشه ای
- نمونه درب های اتوماتیک پارکینگی یا حفاظتی
- انواع درب های کرکره برقی
هر کدام از دسته بندی های مختلف درب های اتوماتیک که در بالا به آن اشاره کردیم دارای زیر مجموعه های متنوعی هستند. در نمونه های شیشه ای تنوع بالایی از لحاظ ابعاد و اندازه وجود دارد و قابلیت نصب در ورودی مکان های مختلفی مثل بانکها، ادارات و فروشگاه ها را دارند. نمونه های پارکینگی نیز قابلیت نصب در مکان های عمومی را داشته و از قابلیت کنترل هوشمندانه برخوردارند. کرکره های برقی، جزء نمونه های مدرن از مدل های سنتی هستند که برای مغازه ها و فروشگاه ها استفاده می شوند. مزیت هایی مثل امنیت بالا و باز و بسته شدن راحت آنها نسبت به کرکره های سنتی باعث کاربرد گسترده آنها شده است.
دسته بندی انواع درب های اتوماتیک بر اساس نوع کاربرد
انواع درب های اتوماتیک که در دسته بندی های ذکر شده قرار می گیرند، دارای کاربردهای گوناگونی نیز هستند. تمام مدل ها و نمونه های متنوع از انواع درب های اتوماتیک را می توان از لحاظ نوع کاربرد در دسته بندی های زیر قرار داد.
- درب های اتوماتیک کرکره ای
- انواع درب های اتوماتیک کشویی
- انواع نمونه های تلسکوپی
- درب های منحنی
- انواع درب های اتوماتیک زاویه دار
- نمونه های لولایی
- درب های خروج اضطراری
- نمونه درب های سقفی
هر کدام از انواع درب های اتوماتیک با توجه به نوع کاربردی که دارند در مکان های مخصوص به خود استفاده می شوند. نمونه های کرکره ای بیشتر برای درب مغازه ها، فروشگاه ها، حیاط و پارکینگ استفاده می شوند. مدل های کشویی جزء پرکاربردترین نمونه هایی هستند که اکثرا از شیشه ساخته می شوند. این درب ها ساختاری بسیار زیبا داشته و باعث کاربرد گسترده آن در مکان های تجاری و لوکس شده است. یکی از مزیت های قابل توجه درب های کشویی، جلوگیری از هدر رفتن انرژی در فصل های مختلف سال است. استفاده از درزگیرهای مویی و لاستیکی بین فریم های این نوع از درب ها، باعث جلوگیری از ورود گرد و خاک و همچنین نفوذ صدا به داخل می شود. انواع درب های اتوماتیک کشویی یکی از کاربردی ترین نمونه درب های اتوماتیکی به شمار می آیند که در بسیاری از مکان های مسکونی، تجاری و اداری استفاده می شوند.
از بین انواع درب های اتوماتیک، نمونه های تلسکوپی نیز جزء مدل های کاربردی هستند که بیشترین میزان استفاده را در مکان های تجاری دارند. اکثر نمونه درب های تلسکوپی نیز از جنس شیشه ساخته می شوند و قدرت عملکرد بالایی در باز و بسته شدن دارند. کاربرد این نوع از درب ها در ورودی هایی است که فضای عریض تری داشته و ظاهر ورودی از اهمیت بالایی برخوردار است. انواع درب های اتوماتیک منحنی نیز یکی دیگر از مدل های پرطرفداری است که زیبایی فوق العاده ای در ورودی ها ایجاد می کنند. مکان هایی که دارای معماری های خاص هستند معمولا از این نوع درب ها در ورودی استفاده می کنند. سایر درب های اتوماتیکی که به آنها اشاره شد نیز با توجه به کاربردی که دارند در مکان و شرایط مخصوص به خود استفاده می شوند.
مهمترین قطعات موجود در ساختار درب اتوماتیک
در ساختار انواع درب های اتوماتیک از قطعات خاصی استفاده شده است که باعث عملکرد منحصر به فرد آنها نیز شده است. کاربرد برخی از قطعات در بسیاری از نمونه درب های اتوماتیکی مشابه است که مهمترین این قطعات شامل موارد زیر می باشند.
- گیربکس یا جعبه دنده
- برد الکترونیک
- موتور الکتریکی
- کنترل دستی
- تجهیزات ایمنی
- ریموت کنترل درب
گیربکس یکی از مهمترین بخش هایی است که در انواع درب های اتوماتیک به کار می رود. نوع گیربکس در هر کدام از انواع این درب ها متفاوت است و نمی توان از یک نمونه برای تمام دسته بندی های درب الکترونیکی استفاده کرد. امکان تنظیم زمان باز و بسته شدن درب های اتوماتیکی نیز توسط بردهای الکتریکی انجام می شود. محل قرارگیری برد در هر کدام از نمونه درب ها با توجه به ساختار آن متفاوت است. اصلی ترین بخش هر درب الکتریکی نیز موتور آن است که با توجه به یک لنگه یا دو لنگه بودن آن از موتورهایی با قدرت های متنوع استفاده می شود. استفاده و نصب کنترل های دستی نیز برای شرایطی صورت می گیرد که دسترسی به ریموت درب امکان پذیر نیست. این کنترل ها در قسمت های بیرون و داخل درب ها برای باز و بسته کردن آنها بدون استفاده از ریموت کاربرد دارند.
استفاده از تجهیزات ایمنی نیز در انواع درب های اتوماتیک وجود دارد تا از برخورد افراد و وسایل با درب ها پیشگیری شود. سنسورهای مادون قرمز یا چشمی از جمله این تجهیزات می باشد که در اکثر این درب ها استفاده می شود. ریموت کنترل درب نیز به منظور کنترل از راه دور تمام درب های اتوماتیکی می باشد. کاربرد هر کدام از این قطعات باعث کارایی انواع این نوع از درب ها می شود. البته نوع و کیفیت قطعات در هر کدام از این درب ها متغیر است ولی تمام آنها دارای ساختار مشابهی هستند.
فناوری به کار رفته در انواع درب اتوماتیک
در ساختار انواع درب های اتوماتیکی از سنسورها استفاده شده است. این سنسورها در انواع و نمونه های مختلف وجود دارند که قابلیت درک اعمال و رفتارهای مختلفی را دارند. بسیاری از این حسگرها به کمک نور، صدا، وزن و حرکت فرد یا جسمی واکنش نشان می دهند. کاربرد هر یک از حسگرها در انواع درب های اتوماتیکی نیز باعث می شود تا به محض نزدیک شدن افراد به این درب ها، باز و بسته شوند. کارایی اتوماتیکی این درب ها مزیت های بالایی را نیز به همراه دارد و تمام این موارد باعث شده تا کاربرد آن در بسیاری از مکان ها مشاهده شود.از مهمترین مزیت های استفاده از این درب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تنوع بالایی درب ها و کاربرد آنها در مکان های متنوع با توجه به نوع ورودی و شرایط مخاطب
- مقاومت و استحکام بالای این درب ها در برابر حرارت، فشار و ضربات سنگین
- امنیت بالای این درب ها برای جلوگیری از سرقت
- ایجاد جلوه و ظاهری زیبا و مدرن در ورودی ساختمان های مختلف
- یک انتخاب عالی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار، آلاینده ها و انتقال بیماری های واگیردار
- یک انتخاب عالی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی در فصل های سرد و گرم سال
- کارد آسان آن برای افراد معلول و مسن
- کاربردی و مناسب برای نصب در اکثر مکان های عمومی، ادارات، شرکت ها، بانکها و حتی بیمارستان ها
- عدم تماس با درب در مکان های عمومی و جلوگیری از پخش میکروب
عوامل تاثیرگذار روی قیمت انواع درب های اتوماتیک
یکی از فاکتورهای مهمی که در نصب و سفارش انواع درب های اتوماتیک مطرح است، قیمت آنها است. این درب ها با توجه به متریالی که در آنها به کار رفته و همچنین بزرگی و کوچکی عرض درب، از قیمت های عرضه متنوعی برخوردارند. انتخاب نوع و کیفیت قطعات اصلی این درب ها نیز روی هزینه و قیمت تمام شده آنها تاثیرگذار است. نوع موتوری که در هر کدام از درب های اتوماتیکی استفاده می شود، متفاوت است. تمام این موارد باعث می شوند تا هزینه سفارش هر کدام از درب های اتوماتیکی متفاوت باشد. کیفیت کار در مرحله طراحی و ساخت درب و نحوه نصب آن نیز از دیگر موارد مهمی هستند که می توانند روی قیمت نقش داشته باشند. برای اطلاع از قیمت دقیق هر کدام از این درب ها با توجه به شرایط کاربر و عرض ورودی می توان با کارشناسان مجموعه های فعال در زمینه طراحی و نصب این محصولات ارتباط برقرار کرد.
مجموعه ایمن پاد سپهر یکی از تولید کنندگان و طراحان معتبر در بخش انواع درب های اتوماتیکی است. این مجموعه تجربه بالایی در زمینه طراحی، ساخت، و تعمیر درب اتوماتیک دارد. کارشناسان مجموعه با تجربه و مهارتی که در این زمینه دارند، توانایی نصب انواع درب ها را در مکان های مختلف دارند. برای اطلاع از تنوع محصولی و شرایط خرید و نصب این درب ها می توان با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کرد.