امروزه استفاده از دربهای اتوماتیک بسیار رواج یافته است. به همین دلیل نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک اهمیت بالایی دارد. استفاده از درب های اتوماتیک نقش زیادی در زیبایی ساختمان ها و امنیت آنها دارد. از این درب ها همچنین در مراکز فروش، هتل ها و تالارها استفاده می شود. استفاده از درب های اتوماتیک برای همه افراد مناسب است. افراد کم توان و کودکان که نمی توانند درب ها را به راحتی باز و بسته نمایند می توانند به راحتی از درب های اتوماتیک عبور کنند. درب های اتوماتیک می توانند کنترل شوند. به طوری که از فاصله ی مشخصی می توان آنها را باز و بسته نمود. با این روش در گرمایش و سرمایش محیط صرفه جویی می شود.
مراحل نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک بدین صورت است که ابتدا تجهیزات مکانیکی و همچنین الکتریکی سیستم درب اتوماتیک نصب می گردد. سپس سیم بندی تابلو و موارد آن به خوبی انجام میشود. در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک رگلاژ میکروسوئیچ ها اهمیت ویژه ای دارد. این میکروسوئیچ ها در مسیر حرکت درب تنظیم می شوند. پس از آن مرحله به مرحله تست و راه اندازی درب اتوماتیک و باز و بسته شدن آن مورد بررسی قرار می گیرد. در مرحله بعد نیز میکروپروسسور بر روی حالت مطلوب تنظیم و راه اندازی می شود.
نحوه نصب تجهیزات الکترونیکی بر روی برد
یکی از نکاتی که در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک باید در نظر داشته باشید این است که هر برد برای راه اندازی به یک منبع تغذیه نیاز دارد. در واقع عامل اصلی برای حرکت درب، موتور الکتریکی است. موتور الکتریکی می تواند به شکل های یک سرعته و یا چند سرعته وجود داشته باشد. چپ گرد و یا راست گرد بودن موتور ها نیز با استفاده از سیم های ورودی به سیستم تعیین می گردد. سنسور هایی مانند میکروسوئیچ ها در زمان نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک بر روی برد نصب می شوند. از دیگر مواردی که در هنگام نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک باید بر روی برد قرار گیرد گیرنده و فرستنده مادون قرمز میباشد.
اگر برای نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک دچار سردرگمی شده اید بهتر است با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید. یکی از مواردی که برای کاربران اهمیت زیادی دارد کیفیت نصب می باشد. هر برند باید طبق استاندارد خود نصب و راه اندازی شود. بهتر است از افراد با تجربه در این زمینه کمک بخواهید تا با رعایت نکات اصولی در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک باعث افزایش عمر مفید جک ها شوند. از مشکلاتی که بر اثر نصب غیر اصولی ایجاد می شود سر و صدای غیر متعارف در هنگام باز و بسته شدن درب، کیفیت نامناسب جوشکاری، تعیین زوایای درب به صورت نامناسب و غیره می باشد.
سیم بندی تجهیزات الکترونیکی در راه اندازی درب های اتوماتیک
به طور کلی در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک باید منبع تغذیه مناسب را انتخاب نموده و برد را به آن متصل نمود. سیم کشی سیستم برق باید با دقت فراوان و ظرافت خاصی انجام شود تا بعد از نصب و راه اندازی درب اتوماتیک مشکلی پیش نیاید. از جمله مشکلاتی که ممکن است در نصب غیر اصولی در سیستم برق پیش آید سوختن موتور و کنترل باکس می باشد. این موارد همه به تجربه و مهارت نصاب بستگی دارد.
اصول اولیه در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک
برای نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک دانستن مواردی ضروری است. ابتدا باید بررسی کنیم که وزن درب چقدر است و آیا می توان آن را بر روی در دیوار کاذب نصب نمود یا خیر. اگر وزن درب زیاد باشد و دیوارها کاذب باشد قبل از نصب باید بر روی دیوارها عملیاتی به نام قوطی کشی انجام گردد. قوطی کشی شامل دو قوطی پایه و یک قوطی پشت ریل می باشد.
از دیگر مسائلی که باید برای نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک به آن توجه نمود ابعاد اپراتور است. میانگین اندازه اپراتورها چیزی حدود ۱۱ تا ۱۷ سانتیمتر طول و ۱۰ و نیم تا ۱۶ سانتی متر عمق است. اگر در محل نصب اپراتور کرکره برقی یا دستی نصب شده باشد و فضا برای نصب اپراتور کم باشد باید کرکره ها حذف شده و بعد از نصب و راه اندازی درب اتوماتیک دوباره نصب شوند. در مواردی که دهانه ها ارتفاع استاندارد ای نداشته باشند میتوان مطابق با درخواست مشتری از کتیبه های شیشه ای استفاده نمود. این کار از آسیب به اپراتور و بدنه لت ها جلوگیری می کند. این کار همچنین زیبایی درب را دو چندان می نماید. اگر کتیبه ها کوچک باشد از پاسار برای نصب آن استفاده می شود و در صورتی که کتیبه ها بزرگ باشد باید به همراه قوطی کتیبه نصب گردند.
موارد مهم در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک
یکی دیگر از مواردی که در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک اهمیت دارد سرعت نصب می باشد. البته باید توجه داشته باشید که این سرعت تمیزی و کیفیت کار را پایین نیاورد. مثلا اگر در یک مغازه لازم باشد که درب شیشه ای با یک درب اتوماتیک عوض شود این کار باید حداکثر یک روز زمان ببرد تا باعث ضربه به کسب و کار نشود. بهتر است در هنگام نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک از کارشناسان بخواهید که نصب درب شما را در کوتاه ترین زمان و به زیباترین شکل انجام دهند.
اهمیت کمک گرفتن از کارشناسان خبره در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک
بررسی های انجام گرفته بر روی دربهای اتوماتیک نصب شده نشان می دهد ۷۰ درصد از طول عمر درب های نصب شده مربوط به کیفیت اپراتور و اصل بودن آن می باشد و ۳۰ درصد آن حاصله کیفیت نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک و حرفهای بودن کارشناسان می باشد. اگر در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک تراز بودن کف زمین، بررسی دیوارها و لت های درب، رگلاژ مناسب دستک ها و سیم کشی دقیق و مناسب به خوبی انجام شود فشار به موتور کمتر می شود. در صورتی که این موارد به خوبی رعایت نگردد باعث بروز مشکلات زیادی برای اپراتور خواهد شد. این مشکلات به مرور زمان سیستم درب اتوماتیک را مستهلک نموده و هزینه های زیادی برای کاربران درب اتوماتیک به وجود می آورد.
مراحل نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک
ابتدا محلی که میخواهیم درب اتوماتیک در آن نصب شود باید توسط کارشناس اندازه گیری به طور دقیق اندازه گیری شود. در مرحله بعد درب اتوماتیک طبق استاندارد و اندازه مناسب تولید می شود. جانمایی درب اتوماتیک توسط کارشناس نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک به طور دقیق صورت می گیرد. سپس برای نصب شاسی و موتور درب اتوماتیک قوطی کشی انجام میشود. ریل درب بر روی شاسی قرار می گیرد. لتهای متحرک در درب نصب شده و یک تفلون هدایت کننده در کف آن در نظر گرفته می شود. سپس لت های ثابت در جای خود نصب می گردند.
در این مرحله باید به وسیله شاقول لت های متحرک و ثابت به طور دقیق تنظیم شوند. نصب و سیم کشی نمودن قطعات الکترونیکی داخل ریل در این مرحله انجام می شود. چشمی های بیرون و داخل بر روی کاور درب نصب می گردند. کلید وضعیت به طور مناسب در جای خود قرار می گیرد و سپس آب بندی اطراف درب اتوماتیک و چسب کاری آن انجام می شود. بعد از جمع آوری و تمیز کردن اطراف درب تست و راه اندازی درب اتوماتیک انجام شده و به مشتری تحویل داده میشود.
انتخاب جک مناسب در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک
برای نصب جک درب اتوماتیک باید مراحل مختلفی سپری شود. ابتدا جکی مناسب با درب اتوماتیک خود انتخاب نمایید. برای این کار باید طول درب و موتور آن مورد بررسی قرار گیرد. عملکرد جک را قبل از نصب بر روی درب اتوماتیک بررسی نمایید تا از سلامت آن مطمئن شوید. توجه کنید که در زمان باز و بسته شدن، درب به زمین کشیده نشود. ولتاژ جک از جمله نکات دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. موتور های جک برقی را نصب نموده برای این کار لازم است صفحات پیلت را روی ستون درب نصب نمایید. بهتر است این صفحات در وسط درب اتوماتیک شما نصب شوند.
در مرحله بعد فوتوسل را نصب کرده و این کار را در جایی انجام دهید که خلاف جهت باز شدن درب باشد. ارتفاع فتوسل از زمین باید حدود ۶۰ سانتی متر باشد. برنامه ریزی ریموت کنترل از دیگر مواردی است که اهمیت فراوانی دارد. کد دادن به ریموت توسط دکمه F1 انجام میشود که باید آن را سه ثانیه نگه دارید تا صفحه نمایش بچرخد. بعد از آن یکی از دکمه های ریموت را بزنید تا تنظیمات شما ذخیره شود. جک را خلاص نموده و اگر میخواهید درب را به صورت دستی باز و بسته نمایید لازم است درپوش سوئیچ خلاص کن را بردارید. نصب فلاشر نیز در بالای چهارچوب از دیگر موارد ضروری در نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک محسوب می شود.
شرکت ایمن پاد سپهر یکی از شرکتهای برتر تولیدکننده انواع دربهای اتوماتیک در کشور است.