استفاده از انواع درب اتوماتیک در زندگی امروزه، یکی از آثار زندگی مدرن و پیشرفت تکنولوژی در زندگی انسان ها می باشد. نصب این نوع از درب ها باعث شده تا رفت و آمدها بسیار راحت تر از گذشته صورت گیرد. در مکان هایی که از این درب ها استفاده می کنند، نیازی به تماس فیزیکی برای باز و بسته کردن درب نیست و این یکی از مهمترین مزیت های کاربرد آنها می باشد. یکی از بخش های مهم این محصولات، تایمر آنها است که در ادامه به توضیح و بررسی کامل در این زمینه خواهیم پرداخت.
تایمر درب اتوماتیک چیست؟
یکی از ویژگی های انواع درب اتوماتیک این است که با نزدیک شدن افراد به آن به صورت اتوماتیک باز و بسته می شوند. مدت زمان باز ماندن این درب ها تا وقتی که افراد بخواهند از آن عبور کنند، توسط دستگاه تایمر آنها تنظیم می شود. طراحان این نوع از درب ها توانسته اند به کمک این قابلیت، روی مدت زمان باز و بسته شدن درب، کنترل داشته باشند. این قابلیت باعث ایجاد مزیت های بالای انواع درب های مکانیکی نسبت به نمونه های سنتی شده است.
کاربرد تایمر درب اتوماتیک در نمونه های مختلف
یکی از مزیت های مهمی که در انواع درب اتوماتیک وجود دارد، بخش تایمر آنها است. استفاده از تایمردرب اتوماتیک باعث می شود تا هنگام باز و بسته شدن این نوع از درب ها، درب بیشتر از یک مدت زمان مشخص باز نماند. اهداف مختلفی در تنظیم این تایمرها وجود دارند که از مهمترین آنها می توان به جلوگیری از اتلاف انرژی اشاره کرد. چون باز ماندن بیش از حد درب باعث می شود تا هوای گرم در فصل های سرد و یا هوای خنک در تابستان و فصل های گرم هدر رود. با تنظیم این تایمر به صورت استاندارد، از اتلاف انرژی جلوگیری می شود. همچنین با تنظیم درست تایمر از هزینه های اضافی تعمیر درب اتوماتیک نیز جلوگیری میشود.
جدا از مزیت های مهمی که در کاربرد تایمر درب اتوماتیک وجود دارد، این ویژگی جزء موارد مهم و اصلی یک درب اتوماتیکی نیز به شمار می آید. چون این قابلیت باعث وجه تمایز درب های سنتی با نمونه های اتوماتیکی شده است. یک درب مکانیکی زمانی می تواند نیاز افراد را برآورده کند، که برای باز و بسته شدن آن لازم به کنترل یا تماس فیزیکی نباشد. به کمک بخش تایمر در انواع درب های مکانیکی، می توان مدت زمانی که یک درب مکانیکی باز می ماند را تعیین کرد. این قابلیت در تمام درب های مکانیکی مثل نمونه های کشویی، تلسکوپی، تاشو و دوران وجود دارد.
تایمر درب اتوماتیک مزیت رقابتی آن نسبت به دربهای سنتی است.
مزایای استفاده از تایمر درب اتوماتیکی
- یکی از مهمترین مزایای استفاده از تایمر درب اتوماتیک، کاهش اتلاف انرژی در فصل های مختلف سال است. این درب ها بیشتر در مکان های عمومی و جاهای پر رفت و آمد نصب می شوند. با تنظیم تایمر آنها می توان مانع از باز ماندن بیش از حد درب و اتلاف انرژی مکان مورد نظر شد.
- این درب ها در ورودی مکان ها نصب می شوند و یکی از موارد مهم در انتخاب انواع درب ها، مسئله امنیت آنها است. قطعا باز ماندن درب در مکان های عمومی و خصوصی می تواند مشکلات امنیتی را فراهم کند. با تنظیم تایمر درب اتوماتیک می توان از بسته شدن درب بعد از یک مدت زمان مشخص، مطمئن بود.
- کاربرد تایمر درب اتوماتیک باعث می شود تا افراد برای وارد یا خارج شدن از یک مکان عمومی با بالا، تماس فیزیکی با درب ورودی نداشته باشند. مشکلات بهداشتی به دلیل تماس بالای افراد با دستگیره های درب، از جمله مواردی است که برای بسیاری از افراد جای نگرانی دارد.
تنظیم سرعت درب های اتوماتیکی
در کنار تنظیم تایمر درب اتوماتیکی، میزان سرعت آن نیز قابلیت تنظیم را دارد. سرعت باز و بسته شدن این درب ها با توجه به نوع درب، متفاوت است. یکی از مواردی که باعث ایجاد تفاوت در تنظیم سرعت این درب ها می شود، نوع کاربرد آنها است. چون این درب ها در نمونه های شیشه ای، پارکینگی و بسیاری از مدل های دیگر طراحی می شوند. قطعا میزان سرعت باز و بسته شدن یک درب شیشه ای مکانیکی در ورودی های عمومی با سرعت درب پارکینگی در یک مکان شخصی، متفاوت خواهد بود. هنگام طراحی و نصب هر کدام از این درب ها در مکان های مختلف، با توجه به نوع استفاده و نیاز کاربر، اقدام به تنظیم سرعت آنها می کنند.
امکان تنظیم سرعت درب اتوماتیکی توسط نیروی موتور و تایمر قرار گرفته شده در سیستم درب های مکانیکی وجود دارد. انجام این کار باید توسط افراد متخصص که آموزش های لازم در زمینه تنظیم سرعت این نوع از درب ها را دیده اند، صورت گیرد. چون در صورتی که سرعت درب ها به درستی تنظیم نشود، می تواند مشکلات و حوادث ناگواری را برای کاربران و کسانی که از این درب ها استفاده می کنند، ایجاد کند.
سرعت درب اتوماتیک باید با توجه به نوع استفاده و نیاز کاربر تنظیم شود.
روش های تنظیم تایمر درب اتوماتیکی
کاربرد و نصب درب های اتوماتیکی همانطور که از نام آنها نیز مشخص است برای ورود و خروج افراد به صورت اتوماتیک می باشد. تایمر درب اتوماتیک نیز مهمترین بخش این سیستم است که با تنظیم درست آن، لایه های درب به صورت اتوماتیک، هنگام نزدیک شدن افراد به آن، در مدت زمان مشخص شده باز و بسته می شوند. برای کارکرد بهتر تایمر در این نوع از درب ها، یک سری تنظیمات مخصوص انجام می شود. این تنظیمات بیشتر برای مکان هایی به کار می رود که تعداد ورودی های آنها بالا باشند. برای مکان هایی با رفت و آمد پایین پیشنهاد نمی شود.
یکی از روش های ساده برای تنظیم تایمر درب اتوماتیک، استفاده از مدار فرمان درب است. برای انجام این تنظیمات، ابتدا باید یک دکمه تایمر روی مدار فرمان درب مکانیکی نصب شود. این دکمه را باید چند ثانیه فشار داده و نگه داشت تا چراغ آن شروع به چشمک زدن کند. پس از آن باید دکمه D درب را فشار داده و منتظر شد تا مدت زمان مورد نظر توسط تایمر ثبت شود. زمان یا تایمی که ثبت می شود با توجه به نیاز کاربر است و بعد از اینکه زمان لازم سپری شد باید دوباره دکمه D را فشار داد. تایمی که در این مرحله ثبت می شود، تعیین می کند تا بعد از باز شدن درب و رد شدن افراد از ورودی، درب مکانیکی بعد از چند ثانیه بسته خواهد شد.
یکی دیگر از روش های تنظیم تایمر درب اتوماتیک، استفاده از Dip switch است. دیپ سوئیچ ها معمولا روی مدار فرمان این نوع از درب ها قرار دارند که هر کدام از آنها برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در اکثر درب های اتوماتیکی، تعداد این دیپ سوئیچ ها سه مورد است و کاربردهای آنها شامل موارد زیر می باشد.
- برای فعال و غیر فعال کردن تایمر درب های اتوماتیکی
- برای راست گرد یا چپ گرد کردن موتور
- برای ایجاد ارتباط بین درب های پارکینگ و ریموت کنترل
تنها کاری که باید در این بخش از تنظیم تایمر درب اتوماتیکی انجام دهید این است که دیپ سوئیچ را روی حالت روشن قرار دهید. البته با قرار دادن دکمه روی حالت خاموش نیز تنظیمات تایمر درب، خاموش یا غیر فعال می شود.
یکی دیگر از روش های تنظیم تایمر درب اتوماتیک، استفاده از Dip switch است.
انواع سنسورهای کاربردی در درب های اتوماتیک
بعد از تایمر درب اتوماتیک، مهمترین بخش تکمیل کننده در عملکرد آنها، سنسور است. سنسور درب اتوماتیک در انواع و نمونه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ولی عملکرد کلی در همه آنها به مشابه است. تقسیم بندی سنسور یا چشمی درب های مکانیکی شامل موارد زیر می باشد.
- سنسور درب اتوماتیک مادون قرمز اکتیو یکی از نمونه های پرمخاطب در درب های مکانیکی به شمار می آید. این سنسورها دارای اشعه های مستقیم و موازی هستند که به محض نزدیک شدن افراد به درب، سیگنال های لازم را برای باز شدن لایه ها به باکس هوشمند ارسال می کنند. این سنسورها قابلیت تشخیص افراد و اشیاء در سطح های وسیعی را دارند و در بسیاری از درب های اتوماتیک شیشه ای مورد استفاده قرار می گیرند.
- سانسور مادون قرمز پسیو نیز از لحاظ عملکرد شباهت بالایی به نمونه های اکتیو دارد. فقط نحوه کارکرد آن شبیه به دوربین های حرارتی بوده و از این طریق باعث باز و بسته شدن درب ها می شود.
- تولید موج های الکترومغناطیسی در سنسورهای مایکرویو باعث شده تا عملکرد آن نسبت به نمونه های دیگر قوی تر باشد. ارسال این موج ها به محیط اطراف با دامنه مشخص باعث می شود تا درب برای ورود و خروج افراد به صورت اتوماتیک باز و بسته شود.
نتیجه گیری
امکان استفاده از تایمر درب اتوماتیک در انواع درب های مکانیکی وجود دارد. این بخش جزء قسمت های مهم از سیستم عملکرد درب است که باعث تنظیم دقیق مدت زمانی می شود که بعد از ورود افراد باز خواهد ماند.. روش های مختلفی برای تنظیم تایمر این نوع از درب ها وجود دارد که توسط افراد متخصص که در زمینه تولید و نصب فعالیت می کنند، انجام می شود. مجموعه ایمن پاد سپهر یکی از نمایندگی های مجاز در زمینه طراحی و نصب انواع درب های اتوماتیک می باشد که می توان برای اطلاع از خدمات و محصولات آنها با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کرد.