اولین کاری که تعمیرکار درب اتوماتیک باید انجام دهد عیب یابی صحیح درب می باشد. این کار باید با دقت بالایی انجام شود. یکی از مشکلاتی که ممکن است برای درب اتوماتیک پیش آید این است که درب باز شود اما بسته نشود. این مشکل ممکن است مربوط به فتوسل یا چشم ایمنی درب باشد. تعمیرکار درب اتوماتیک باید دقت کند که عامل خارجی بین فتوسل ها قرار نگرفته باشد. همچنین سیم کشی قطعات باید به درستی مورد بررسی قرار گیرد.
موارد بررسی شده توسط تعمیرکار درب اتوماتیک
یکی از مواردی که تعمیرکار درب اتوماتیک آن را مورد بررسی قرار می دهد حرکت جک درب اتوماتیک می باشد. خرابی جک درب اتوماتیک بسیار رایج است. اولین راهکاری که برای حل این مشکل وجود دارد این است که خلاص بودن جک برقی مورد بررسی قرار گیرد. اگر بعد از قفل بودن درب اتوماتیک برای جک مشکلی به وجود آمده باشد ممکن است قطعات مکانیکی داخل آن خراب شده باشد. برای رفع این مشکل نیاز به به تخصص یک تعمیرکار حرفه ای وجود دارد.
موارد حائز اهمیت از نظر تعمیرکار درب اتوماتیک
اگر جک درب اتوماتیک صدای زیادی تولید کند و این صدا در هنگام باز و بسته شدن درب به وجود آید ممکن است قطعه فرمان در جک درب اتوماتیک دچار مشکل شده باشد. برای رفع این مشکل نیز باید از یک تعمیرکار ماهر کمک گرفت. اگر از سالم بودن ریموت اطمینان دارید و وقتی دکمه ریموت را فشار می دهید صدای رله در دستگاه مرکزی شنیده می شود ممکن است مشکل از فیوز، برد مدار یا سیم های ورودی باشد.
مشکلات مربوط به جک درب اتوماتیک
نکته دیگر که یک تعمیرکار درب اتوماتیک باید مورد توجه قرار دهد مشکل باز و بسته نشدن درب به دلیل خرابی جک بازویی می باشد. در چنین موقعیتی لازم است جک بازویی تعویض شود و یا مورد تعمیر قرار گیرد. یکی دیگر از خرابی های مربوط به جک درب اتوماتیک کار نکردن موتور می باشد. در این حالت ممکن است یکی از سیم ها قطع شده باشد و یا مشکلی پیدا کرده باشد. در حالت های دیگر که برد موتورخراب شده و یا ضربه دیده است نیز باید جک تعمیر شود.
ایجاد صدا در هنگام باز و بسته شدن درب اتوماتیک
یکی دیگر از مشکلات درب اتوماتیک که توسط تعمیرکار درب اتوماتیک بررسی می شود صدای بلند در هنگام باز و بسته شدن درب است. زمانی که بلبرینگ خشک شده باشد و یا فرم اولیه خود را از دست داده باشد استاتور با بدنه برخورد کرده و صدای بلندی ایجاد می شود. گاهی اوقات نیز روتور از جای خود تکان خورد و یا شل شده است. در همه این موارد مشکل باید توسط یک تعمیرکار حرفه ای مورد بررسی قرار گرفته و رفع شود.
یکی دیگر از مواردی که تعمیرکار درب اتوماتیک آن را بررسی میکند زمانی است که درب تا انتها حرکت کرده اما موتور خاموش نمی شود. در این حالت غیرفعال باقی ماندن مگنت انتهای ریل باید مورد توجه قرار گیرد. تعمیرکار ابتدا چک می کند که مگنت در بخش ابتدایی و انتهایی وصل است یا خیر و یا اگر به طور درست در جای خود قرار نگرفته است مشکل آن را حل میکند.
تعمیر جک درب اتوماتیک
برای انجام سرویس دوره ای درب اتوماتیک، تعمیرکار درب اتوماتیک باید یراق آلات و محل نصب جک را به طور کلی مورد بررسی قرار دهد. همچنین میله پیستون جک و بدنه باید از نظر فیزیکی بررسی شوند. یکی دیگر از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد لولا های درب پارکینگ می باشد. یک تعمیرکار ماهر، چرخ دنده، نگهدارنده و غلتک را بررسی میکند. اگر هرگونه صدای عجیبی از موتور و درب در زمان باز و بسته شدن به گوش برسد باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
بررسی تجهیزات الکترونیکی درب توسط تعمیرکار درب اتوماتیک
سپس تعمیرکار درب اتوماتیک به بررسی تجهیزات الکترونیکی می پردازد. یکی از مواردی که باید مد نظر باشد مرکز کنترل درب اتوماتیک است. سالم بودن ریموت کنترل و کارت گیرنده آن از دیگر مواردی است که تعمیرکار به چک کردن آن می پردازد. تجهیزات ایمنی مانند فتوسل، لامپ چشمک زن و قفل برقی هم باید از نظر سالم بودن و کارکرد درست مورد بررسی قرار گیرند.
اگر مشکل درب جدی باشد سیم کشی موتور آن توسط تعمیرکار چک میشود. همچنین سیم کشی فتوسل ها مورد بررسی قرار می گیرد. از دیگر مواردی که باید مد نظر داشته باشیم سیم کشی لامپ فلاشر می باشد. گاهی اوقات مشکل از باتری و طول عمر آن است. یک تعمیرکار حتماً این موارد را مد نظر قرار می دهد. تعمیرکار درب اتوماتیک در نظر دارد که پین های جک نباید خیلی سفت یا شل باشند.
انجام سرویس دوره ای درب اتوماتیک می تواند راه حلی پیشگیرانه برای جلوگیری از خرابی های بیشتر درب اتوماتیک باشد. بهتر است در زمان های تعیین شده با شرکت فروشنده درب اتوماتیک تماس گرفته و از آنها بخواهید تا درب برقی شما را مورد بررسی و بازبینی قرار دهند.
سیستم برق رسانی درب اتوماتیک
از دیگر نکات مهم در تعمیر جک درب پارکینگ توجه به سیستم برق رسانی درب می باشد. اتصال مناسب به برق و عملکرد صحیح ریموت در تعمیر جک درب پارکینگ باید مورد توجه قرار گیرد. چسبیدن مدار داخلی ریموت به دکمه ها نیز از عوامل مهم در کار نکردن ریموت و مشکلات درب می باشد. وجود نقص فنی در سنسورهای درب پارکینگ نیز یکی از عوامل مهم باز نشدن درب پارکینگ است. گاهی اوقات کثیف شدن چشمی و وجود گرد و غبار بر روی آن نیز میتواند عاملی برای کار نکردن درب پارکینگ باشد.
گاهی اوقات اصطکاک مابین چرخ دنده و میل ماردون که بر اثر فشار زیاد بر روی بازوهای درب به وجود می آید میتواند باعث شکستن چرخ دنده و مشکلات جک درب پارکینگ شود. معمولا در تعمیر جک درب اتوماتیک اگر مشکل از جک بازویی باشد درب باز یا بسته نمیشود. از دیگر عوامل خرابی جک درب پارکینگ نفوذ آب به داخل جک می باشد. در این حالت آب به مدار چشمی آسیب وارد کرده و باعث بروز مشکل می شود.
آشنایی با مشکلات رایج در سیستم برق رسانی درب اتوماتیک
هزینه تعمیر درب اتوماتیک
قیمت تعمیر جک درب پارکینگ به عوامل مختلفی همچون میزان خرابی جک و نوع جکی که برای درب مورد استفاده قرار گرفته است بستگی دارد. معمولا ابتدا فرد متخصص جک درب پارکینگ را به دقت بررسی نموده و پس از اطمینان از قطعه خراب شده اعلام هزینه میکند.
رایج ترین مشکلات بررسی شده توسط تعمیرکار درب اتوماتیک
اگر بخواهیم در مورد رایج ترین مشکلات جک درب پارکینگ که توسط تعمیرکار درب اتوماتیک مورد بررسی قرار می گیرد صحبت کنیم باید این مسئله را در نظر داشته باشیم که یک جک از قسمت های مختلفی ساخته شده است. مشکلات مربوط به جک ممکن است در هر یک از قطعات آن به وجود آمده باشد. قطعاتی مانند ریموت، بازوها، فلاشر و سیم کشی های داخل جک ممکن است دچار ایراد شوند.
به طور کلی مواردی که ممکن است در هنگام خرابی درب پارکینگ با آن روبرو شویم شامل باز و بسته نشدن درب ها علیرغم زدن دکمه ریموت، باز و بسته شدن ناگهانی درب، نیمه باز ماندن درب و کار کردن موتور در آن زمان، باز و بسته نشدن کامل درب و شکستن بازو ها می باشد. در برخی موارد تنظیمات زمانبندی باز و بسته شدن درب ها دچار اختلال می شود و یا در اثر به هم خوردن تنظیمات، درب به صورت خودکار بسته نمی شود. بروز مشکلاتی در سنسور ایمنی و برد جک نیز می تواند از این موارد باشد. سیستم برقی جک نیز در بعضی موارد دچار مشکل میشود.
مشکل برق ورودی جک درب اتوماتیک
در بعضی موارد نیز بروز مشکل در برق ورودی به جک می تواند باعث کار نکردن درب اتوماتیک گردد. هرکدام از این موارد میتواند باعث بروز اختلال در درب اتوماتیک شود. یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در دربهای پارکینگ به وجود می آید باز و بسته نشدن درب می باشد. این مورد بسیار رایج است. باز و بسته نشدن درب می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. یک تعمیرکار درب اتوماتیک باید با عیب یابی مناسب علت این مورد را مشخص کند. در برخی موارد نیز بروز اشکال در سیستم مرکزی و مدارها باعث باز و بسته نشدن درب میشود.
نتیجه گیری
در این مطلب از بلاگ ایمن پاد سپهر با بررسی چک لیست تعمیرکار درب اتوماتیک در خدمت شما بودیم. همانطور که دیدید بهتر است هر چند وقت یکبار به سرویس درب اتوماتیک بپردازید. زیرا اگر با درب اتوماتیک با احتیاط رفتار نشود ممکن است باعث بروز مشکلات بزرگی گردد. در برخی مواقع افراد می توانند بدون داشتن دانش خاص مشکل درب اتوماتیک را برطرف نمایند. اما گاهی اوقات به دخالت یک تعمیرکار درب اتوماتیک نیاز است تا عیب یابی را از ابتدا تا انتها انجام داده و مشکل را برطرف کند. سعی کنید درب اتوماتیک خود را از مراکز معتبر تهیه نمایید. بعضی از این مراکز دارای خدمات پس از فروش می باشند.