کنترل باکس درب اتوماتیک نوعی برد الکترونیکی به شمار می رود. از این قطعه به عنوان جعبه فرمان در طراحی انواع درب های اتوماتیک استفاده می گردد. علاوه بر این کنترل باکس وظیفه آنالیز دستورات مختلف را برعهده دارد در نتیجه می توان به این قطعه مغز درب های الکترونیکی نیز گفته می شود. در صورتی که تمایل دارید با کاربرد و اجزای کنترل باکس آشنا شوید بهتر است تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
بررسی کنترل باکس درب اتوماتیک
کلیه قطعه های درب برقی به کمک کنترل باکس کار می کنند. در نتیجه اگر مشکل کوچکی در این قطعه ایجاد شود عملکرد درب های خودکار نیز مختل می گردد. علاوه بر این مرکز اصلی کلیه پردازش ها در درب اتوماتیک، کنترل باکس میباشد. شایان ذکر است که اگر قطعات کنترل باکس بدون کیفیت باشند یا نصب این قطعه به درستی انجام نشود با استفاده مدام درب اتوماتیک از کار می افتد. بنابراین بهتر است شما در زمان خرید کنترل باکس درب اتوماتیک حساسیت لازم را به خرج دهید.
اجزای کنترل باکس مخصوص درب اتوماتیک
از مهم ترین اجزای کنترل باکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرمان کنترل باکس:
مهم ترین وظیفه کنترل باکس درب اتوماتیک باز شدن درب در زمان ورود افراد و بسته شدن درب به صورت خودکار است. توجه داشته باشید که عملیات باز و بسته شدن درب توسط فرمان کنترل باکس انجام می گردد.
این قطعه روی شفت موتور نصب می گردد و برای تنظیم سرعت، تنظیم جهت موتور، متوقف کردن موتور و… یک مدار کنترلی را ایجاد می نماید. جعبه کنترل یا فرمان کنترل ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر یک از آن ها برای درب های اتوماتیک با مدل های متنوع طراحی شده اند.
- برد الکترونیکی:
برد الکترونیکی شامل قطعاتی نظیر گیربکس، شفت و سایر قطعه های داخلی و مهم است. این قطعه مهم ترین بخش از کنترل باکس می باشد.
- چشمی درب اتوماتیک:
وظیفه اصلی چشمی درب اتوماتیک ارسال سیگنال به کنترل باکس برای باز و بسته درب می باشد. بعد از ارسال سیگنال چرخ دنده ها به کمک حرکت گیربکس به حرکت در می آیند و با به چرخش درآوردن شفت باعث باز شدن درب می گردند. توجه داشته باشید که درب به صورت خودکار بعد از گذشت مدت زمانی بسته می شود. زمان بسته شدن درب قابل تنظیم می باشد و شما می توانید با توجه به نیازتان زمان بسته شدن درب را به راحتی تنظیم کنید.
- کلید تعیین وضعیت و پنل لمسی :
به کمک کلید تعیین وضعیت می توان درب را در حالتی که مورد نظر است تنظیم کرد. پنل لمسی نیز وظیفه کلید تعیین وضعیت را به صورت لمسی انجام می دهد.
کلیه ایرادهایی که باعث اختلال در عملکرد درب اتوماتیک می شوند به کمک کنترل باکس درب اتوماتیک در کلید تعیین وضعیت به شکل کد تعریف می شوند. هر تعمیرکاری می تواند با مشاهده این کدها به آسانی ایراد درب اتوماتیک را رفع کند.
- منبع تغذیه:
منبع تغذیه یکی از دیگر از مهم ترین بخش های کنترل باکس می باشد. به کمک این قطعه می توان ولتاژ و آمپر مصرفی را تنظیم کرد. منبع تغذیه مجهز به نوسان گر می باشد به همین دلیل این بخش از کنترل باکس با دریافت نوسانات حاصل از برق ورودی کل سیستم را در حالت ایمن قرار می دهد.
- سوئیچ های مخصوص کنترل و تنظیم سرعت:
به کمک این سوئیچ ها می توان سرعت باز و بسته شدن درب اتوماتیک را به راحتی تنظیم کرد.
کاربردهای کنترل باکس در درب اتوماتیک
کنترل باکس در واقع مانند اتاق فرمان عمل می کند و این بخش از درب اتوماتیک دارای عملکرد زیادی است. به همین دلیل این قطعه باید کیفیت بالایی داشته باشد تا درب اتوماتیک عملکرد مناسبی داشته باشد.
از مهم ترین کاربردهای کنترل باکس درب اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل موتور و قفل درب
- باز و بسته درب اتوماتیک
- تنظیم سرعت حرکت لت ها
- تنظیم زمان باز شدن درب
- تنظیم زمان قفل شدن درب
- قابلیت اتصال به سیستم های حفاظتی bms
- تنظیم درب به صورت بازشو کامل، نیمه بازشو، بازشو یک طرفه به کمک کنترل باکس
- کنترل و هماهنگ کردن بخش های مختلف درب نظیر سنسورها، اپراتور و…
عملکرد کنترل باکس مخصوص درب اتوماتیک چگونه است؟
به بخش اصلی و مرکزی درب اتوماتیک، کنترل باکس درب اتوماتیک گفته می شود. کنترل باکس را می توان نوعی موتور الکترونیکی در نظر گرفت که با قابلیت رمزگذاری و رمزگشایی سیگنال های گیرنده نظیر سنسورها را دارد. این قطعه همچنین با ارسال فرمان به اپراتورها موقعیت کلی عملکرد سیستم را تعیین می نماید.
کنترل باکس باید بتواند موقعیت و محرک های تعریف شده را برای حرکت اپراتورها به درستی تشخیص دهد. در صورتی که کنترل باکس بتواند عملکرد موتور را به درستی تشخیص دهد و تسمه و قرقره ها را هدایت کند بدون تردید اپراتورها در جهتی صحیح به حرکت درمی آیند.
شایان ذکر است که کنترل باکس درب اتوماتیک برای داشتن عملکردی صحیح نیازمند به مرکزی هماهنگ کننده با قابلیت هایی منعطف می باشد. این مرکز هماهنگ کننده بخش های مداری و الکترونیکی هستند که در قالب جعبه ای کنترل کننده در کنار یکدیگر قرار داده شده اند.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که کلیه قطعات الکترونیکی موجود در قسمت اپراتور درب اتوماتیک به کنترل باکس متصل می شوند. از مهم ترین این قطعات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- موتور درب اتوماتیک
- منبع تغذیه درب اتوماتیک
- چشمی درب اتوماتیک
- کلید دیجیتال درب اتوماتیک
قیمت کنترل باکس مخصوص درب اتوماتیک
قیمت ثابتی را نمی توان برای کنترل باکس در نظر گرفت و عوامل زیادی روی آن تاثیرگذار هستند.
از مهم ترین این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برند قطعه
- شرکت فروشنده کنترل باکس
- اندازه قدرت موتور
- میزان کیفیت ساخت قطعه های مربوط به کنترل باکس
- نوع استاندارد ساخت
- قابلیت مجهز شدن کنترل باکس به لوازم جانبی
نکات کلیدی برای خرید کنترل باکس
کنترل باکس تاثیر مستقیمی روی عملکرد درب های شیشه ای دارد. به همین دلیل در زمان خرید این قطعه باید حساسیت زیادی را به خرج دهید.
در زمان خرید کنترل باکس نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- قبل از خرید کنترل باکس درب اتوماتیک بهتر است اطلاعات کاملی را در مورد این قطعه کاربردی بدست آورید. در این صورت می توانید بهترین و مناسب ترین کنترل باکس را خریداری نمایید.
- توجه داشته باشید که نصب این قطعه باید توسط نصاب هایی ماهر و باتجربه انجام شود.
- به کیفیت عملکرد کنترل باکس توجه داشته باشید.
- در زمان خرید کنترل باکس به گارانتی محصول توجه داشته باشید.
- توجه به نام برند و شرکت تولید کننده کنترل باکس در زمان خرید این قطعه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
- قطعات کنترل باکس باید دارای کیفیت مناسبی باشند تا بتوانند به درستی کار کنند. در نتیجه قبل از خرید این قطعه از کیفیت قطعه های اصلی و مهم آن مطمئن شوید.
نتیجه گیری
همانطور که در این مطلب مطالعه کردید کنترل باکس جزو اصلی ترین قطعات در درب های اتوماتیک به شمار می رود. در صورتی که شما در مورد این قطعه اطلاعات لازم را ندارید بهتر است قبل از خرید آن از مشاوران و کارشناسان شرکت ایمن پاد سپهر مشاوره لازم را دریافت کنید. همچنین میتوانید برای استفاده از خدمات تعمیر درب اتوماتیک یا تهیه لوازم جانبی درب اتوماتیک از وب سایت ما بازدید نمایید.